Statul Arkansas din SUA a promulgat o lege ce interzice avortul chiar şi în cazurile de viol sau incest

1829

Statul Arkansas din SUA a promulgat marţi, 9 martie 2021, o lege care interzice avortul chiar şi în cazurile de viol sau incest. Guvernatorul statului a declarat că astfel speră să determine Curtea Supremă să anuleze hotărârea din 1973 prin care a extins acest drept la întreg teritoriul ţării.

Singura excepţie prevăzută în textul legii promulgat în acest stat care se învecinează cu Mississippi, cunoscut pentru conservatorismul său creştin, este „salvarea vieţii mamei în caz de urgenţă medicală”, a anunţat guvernatorul Asa Hutchinson.
 
El a spus că a ratificat această lege ca urmare a convingerii sale sincere împotriva avortului.
 
Legea va intra în vigoare abia la vară, iar organizaţiile pentru apărarea drepturile civile au anunţat deja că o va contesta în instanţă.
 
Subiectul avortului îi divizează puternic pe americani, opozanţii, mai ales cei din cercurile religioase, fiind încă foarte puternici.
 
În ultimii 20 de ani, statele din sudul şi centrul SUA au înmulţit legile restrictive privind avortul, impunând de exemplu o anumită lăţime a coridoarelor care duc la sălile de operaţii, ceea ce a determinat închiderea multor clinici.
 
Cu această lege din statul Arkansas, opozanţii întreruperii voluntare a sarcinii speră să determine o schimbare la nivelul Curţii Supreme a SUA, care în 1973 a decis că americancele au dreptul să avorteze. O astfel de schimbare ar permite fiecărui stat să facă ceea ce doreşte şi ar contribui la o creştere şi mai mare a inegalităţilor teritoriale.
 
„Scopul acestei legi este să pregătească terenul pentru ca Curtea Supremă să anuleze jurisprudenţa actuală”, a afirmat în mod deschis guvernatorul statului Arkansas.
 
 
Sursa: adevarul.ro
 

Articole postate de același autor
3689

De ce apare Sfânta Marina în icoane ținând în mână un ciocan?

Biserica Ortodoxă o prăznuieşte pe 17/30 iulie pe Sfânta Marina, invocată în rugăciuni ca izbăvitoare de duhuri rele şi tămăduitoare de boli sufleteşti şi trupeşti. Sfânta se numără printre aşa-numiţii “Patrusprezece Ajutători” invocaţi în Occident, cu precădere în Evul Mediu, drept protectori în caz de pericol. Marina este considerată drept ocrotitoarea femeilor care nasc. Originară […]