A fost tipărit volumul conferinței: ”Spiritualitate și cultură în spațiul pruto-nistrean în sec. XIX-XX”

308

Au fost editate materialele Simpozionului Științific Internațional ”Spiritualitate și cultură în spațiul pruto-nistrean în sec. XIX-XX”, consacrat celor două secole de la editarea în limba română a Bibliei de la Sankt Petersburg. Coordonatori: pr. Octavian Moșin, Ion Gumenâi.

Peste douăzi de cercetători din țară și de peste hotare au participat la conferința desfășurată în perioada 25-26 octombrie 2019 la Universitatea de Stat din Moldova, aceasta fiind cea de-a IV-a ediție a simpozioanelor istorico-bisericești, organizate de către capela ”Întâmpinarea Domnului” și Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul USM. La această ediție s-a alăturat și Institul de Istorie din Chișinău.

Volumul începe cu un amplu studiu realizat de acad. Andrei Eșanu și dr. Valentina Eșanu, intitulat ”Biblia din 1819 în spațiul etnic și cultural-spiritual românesc”, urrmând și alte studii legate de spațiul eclesial basarabean în veacurile XIX-XX.

Lucrarea este tipărită la Tipografia ”Lexon Prim”, coordonatorii mulțumind dlui Edurad Potîngă și celor care au muncit la această carte.

Pentru cei interesați, volumul poate fi găsit la Biserica ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM.

Articole postate de același autor
959

Cum să-ți ajuți soțul dependent de calculator?

Soţul meu, care are 39 de ani, este pasionat de jocurile pe calculator, aceasta este singura sa mângâiere, tot timpul său liber îl petrece la jocuri, se raportează la joc ca la realitate. Este foarte irascibil, are accese de răutate, în relaţie cu mine a început să arate o anume bădărănie pe care nu şi-o […]