Diplome participanților și premianților Concursului la ora de Religie din L.T. ”Litterarum”

1602

Marți, 27 aprilie, în Liceul ”Litterarum” s-a trăit o adevărată sărbătoare spirituală. 55 de elevi de la ciclul primar, participanți la Concursul on-line la Religie cu genericul ”Ora de Religie – cunoaștere și devenire spirituală” au primit diplomele binemeritate.

Concursul a fost organizat la nivel de capitală de către Cabinetul Metodic al Mitropoliei Moldovei și a presupus întrebări din manualele de Religie. Cea mai activă instituție de învățământ, privind implicarea la acest concurs, a fost L.T. ”Litterarum” din sectorul Botanica al capitalei.

Evenimentul a avut într-o atmosferă festivă, participând doamna director, Maria Prisăcuță, și învățătoarele de la clasele primare, fiind încurajați participanții la acest concurs și mulțumindu-li-se premianților, 18 la număr, dintre care locul I – 2 elevi, locul II – 6 elevi și locul III – 10 elevi.

”Acest prim concurs la Religie a presupus o colaborare și o apropiere între pedagogi și părinți, care i-au susținut pe copiii dornici de a cunoaște și trăi din istoria biblică și a creștinismului. Mai bine de jumătate din elevii participanți la acest concurs din raza municipiului Chișinău sunt tocmai din liceul nostru. Înțelegem că interesul pentru acest domeniu este generat de ora de Religie, predată de mai mulți ani în această instituție, dar și de acea deschidere pe care o are administrația liceului. Astfel, mulțumim doamnei director, învățătoarelor, părinților și, în special, elevilor însetați de cele sfinte și ziditoare de suflet”, a menționat pr. Octavian Moșin, profesor de Religie în cadrul L.T. ”Litterarum”.


Articole postate de același autor
841

Intrarea Domnului în Ierusalim cinstită praznical la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Duminică, 25 aprilie 2021, de sărbătoarea „Intrării Domnului în Ierusalim” Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni, Preasfinţitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie. În timpul Vohodului mic, Protodiaconul Victor Rotari, a fost decorat cu medalia „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski”, gr. I, cu ocazia împlinirii a 33 ani de viaţă pământească. […]