ÎPS Mitropolit Vladimir a avut o întrevedere cu ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari

594

Joi, 1 aprilie 2021, ÎPS Mitropolit Vladimir a avut o întrevedere cu ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari.

În cadrul discuțiilor, Înaltpreasfințitul Sava a prezentat Întâistătătorului starea lucrurilor cu privire la respectarea normelor epidemiologice și măsurile de protecție sanitară împotriva COVID-19 în Eparhia de Tiraspol și Dubăsari.

Mitropolitul Vladimir a catalogat situația epidemiologică actuală ca fiind îngrijorătoare și a făcut un apel la colaborare și susținere reciprocă.

În urma întrevederii s-a convenit asupra continuării dialogului în vederea identificării de comun acord a formulelor optime pentru stăvilirea extinderii pandemiei în parohiile din cadrul BOM.

În aceeași ordine de idei, Arhiepiscopul Sava a enunțat disponibilitatea de a îndemna clerul și enoriașii din Eparhia de Tiraspol și Dubăsari să respecte cu strictețe regulile de protecție sanitară în spațiul public și în timpul sfintelor slujbe.

 

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1237

Moșii de toamnă sau pomenirea celor adormiți în veac întru Domnul

Cultul morţilor are o însemnătate deosebită în credinţa ortodoxă, iar Sfânta Tradiţie ne dă nenumărate exemple despre folosul şi importanţa lui. Dar are el şi un fundament biblic? Dovezi din Vechiul Testament La evreii din perioada vechi-testamentară, credinţa în nemurirea sufletului şi cul­tul morţilor au jucat un rol de seamă. Cu toate că textele Vechiului […]


Foto