ÎPS Mitropolit Vladimir a avut o întrevedere cu ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari

189

Joi, 1 aprilie 2021, ÎPS Mitropolit Vladimir a avut o întrevedere cu ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari.

În cadrul discuțiilor, Înaltpreasfințitul Sava a prezentat Întâistătătorului starea lucrurilor cu privire la respectarea normelor epidemiologice și măsurile de protecție sanitară împotriva COVID-19 în Eparhia de Tiraspol și Dubăsari.

Mitropolitul Vladimir a catalogat situația epidemiologică actuală ca fiind îngrijorătoare și a făcut un apel la colaborare și susținere reciprocă.

În urma întrevederii s-a convenit asupra continuării dialogului în vederea identificării de comun acord a formulelor optime pentru stăvilirea extinderii pandemiei în parohiile din cadrul BOM.

În aceeași ordine de idei, Arhiepiscopul Sava a enunțat disponibilitatea de a îndemna clerul și enoriașii din Eparhia de Tiraspol și Dubăsari să respecte cu strictețe regulile de protecție sanitară în spațiul public și în timpul sfintelor slujbe.

 

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
286

Soborul Maicii Domnului la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

În cea de a doua zi a marelui praznic al Nașterii Domnului, în care este sărbătorit Soborul Maicii Domnului, la 8 ianuarie 2021, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove s-a aflat în mijlocul enoriașilor Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din Capitală. Cu acest prilej, Mitropolitul țării a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, avându-i […]