Mănăstirea Paltin – Petru Vodă a primit un fragment din moaștele Sf. Gavriil Georgianul

987

Mănăstirea Paltin – Petru Vodă a primit în dar un fragment din moaștele Sf. Gavriil Georgianul miercuri, în ziua de pomenire a acestui mărturisitor „nebun pentru Hristos”.

Moaștele au fost oferite de Părintele Matei Tulcan, parohul român din Montecatini Terme, Italia.

Darul oferit de frații din diaspora a fost întâmpinat de părinții mănăstirii în sobor. Au fost oficiate slujba Privegherii și Sfânta Liturghie, iar la final Părintele Matei Tulcan a povestit despre ajutorul primit de la sfânt după aducerea moaștelor lui la parohie.

Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, ctitorită de duhovnicul Iustin Pârvu, mai are în patrimoniu moaște ale sfinților Pantelimon, Iustin Martirul, Cristina, Natalia, Ecaterina, Justina, Tecla şi ale unor mărturisitori din închisoarea Aiud.

Părintele Matei Tulcan a povestit miercuri, 2 noiembrie 2022, despre ajutorul primit de la sfânt.

Parohia Montecatini Terme, care este ocrotită și de Sf. Mc. Pelaghia, își construiește o biserică al cărei proiect este inspirat de opera lui Constantin Brâncuși.

Un alt proiect al parohiei este restructurarea școlii „Sf. Iacob” din localitatea montană San Quirico – Pescia (Toscana), pentru a o transforma într-un centru de activități sociale, culturale, educative, civice și religioase cu tinerii din această comunitate românească.

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
555

ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din s. Hrușova, r. Criuleni

Joi, 8 septembrie 2022, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a liturghisit în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Hrușova, raionul Criuleni. Biserica din Hrușova a aniversat în acest an 220 de ani de la târnosire, fiind cel mai vechi edificiu eclesial construit din piatră, în Protopopiatul de Criuleni și Dubăsari. În […]