Mănăstirea Paltin – Petru Vodă a primit un fragment din moaștele Sf. Gavriil Georgianul

452

Mănăstirea Paltin – Petru Vodă a primit în dar un fragment din moaștele Sf. Gavriil Georgianul miercuri, în ziua de pomenire a acestui mărturisitor „nebun pentru Hristos”.

Moaștele au fost oferite de Părintele Matei Tulcan, parohul român din Montecatini Terme, Italia.

Darul oferit de frații din diaspora a fost întâmpinat de părinții mănăstirii în sobor. Au fost oficiate slujba Privegherii și Sfânta Liturghie, iar la final Părintele Matei Tulcan a povestit despre ajutorul primit de la sfânt după aducerea moaștelor lui la parohie.

Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, ctitorită de duhovnicul Iustin Pârvu, mai are în patrimoniu moaște ale sfinților Pantelimon, Iustin Martirul, Cristina, Natalia, Ecaterina, Justina, Tecla şi ale unor mărturisitori din închisoarea Aiud.

Părintele Matei Tulcan a povestit miercuri, 2 noiembrie 2022, despre ajutorul primit de la sfânt.

Parohia Montecatini Terme, care este ocrotită și de Sf. Mc. Pelaghia, își construiește o biserică al cărei proiect este inspirat de opera lui Constantin Brâncuși.

Un alt proiect al parohiei este restructurarea școlii „Sf. Iacob” din localitatea montană San Quirico – Pescia (Toscana), pentru a o transforma într-un centru de activități sociale, culturale, educative, civice și religioase cu tinerii din această comunitate românească.

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
481

Duminica înaintea Nașterii Domnului cinstită liturgic la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

2 ianuarie, 2022, în Duminica înaintea Naşterii Domnului, numită şi Duminica Sfinţilor Părinţi, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni si Nisporeni a oficiat Sfânta şi Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Episcopală ”Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski”, din Municipiul Ungheni. În dimineața zilei Înaltpreasfinţia Sa, a fost întâmpinat de soborul de preoți și creștinii veniți la rugăciune. La finele rugăciunii Tatăl […]


Foto