Prohodul Domnului în Vinerea Patimilor, la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului”

93

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, vineri seara, 22 aprilie 2022, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Denia Prohodului Domnului nostru Iisus Hristos la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău.

Textul slujbei Prohodului îmbină profunzimea teologică şi frumuseţea poetică şi prezintă într-o formă concentrată învăţătura Bisericii despre Răstignirea şi Moartea Mântuitorului Iisus Hristos, ce îşi găsesc desăvârşirea în Învierea Sa cea de a treia zi.

La sfârşitul Doxologiei a avut loc tradiţionala procesiune în jurul lăcașului de cult, ce simbolizează ducerea spre mormânt a Mântuitorului.

După procesiune, credincioşii au trecut pe sub Sfântul Epitaf la momentul reintrării în Catedrală, pentru continuarea slujbei.

La final, PS Episcop Ioan a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a vorbit despre Jertfa plină de iubire a Mântuitorului Iisus Hristos față de întreaga omenire.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
88

Mesajul de felicitare al ÎPS Mitropolit Vladimir, adresat ÎPS Arhiepiscop Anatolie, cu prilejul aniversării zilei de naştere și a ocrotitorului spiritual

Înaltpreasfințitul Anatolie, Arhiepiscop de Cahul și Comrat aniversează, astăzi, 3 mai 2022, 72 de ani, iar în data de 6 mai își cinstește pe ocrotitorul spiritual – Sfântul Mucenic Anatolie. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove a transmis un mesaj de felicitare pe care îl redăm în cele ce urmează: […]


Foto