Peste 20 de bolnavi au primit ajutoare medicale gratuite și susținere materială din partea Bisericii în cadrul Proiectului „Sănătate pentru toți”

797

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, peste 20 de bolnavi care provin din categoriile sociale dezavantajate, în special a celor neasigurate și imobilizate la pat, din R. Moldova, au primit în această toamnă ajutoare medicale gratuite și susținere materială din partea Bisericii, în cadrul Proiectului „Sănătate pentru toți”.

Proiectul se desfășoară cu susținerea permanentă a partenerilor din Germania (pr. Richard Simon, Dna Celestina Blumenschein și Dna Preoteasă Oxana Bordos-Gemănaru) și a parohiei moldovenești din or. Padova, Italia, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” și este coordonat de Sectorul Sinodal Asistență Socială și Caritate.

Ajutoarele medicale constau din:

  • medicamente;
  • produse parafarmaceutice: scutece pentru copii și maturi, absorbante urologice, pungi colectoare pentru urină, seringi, tifoane, ș. a.;
  • produse pentru reabilitare: cărucioare pentru invalizi, copii și maturi, rolatoare ortopedice, premergătoare, saltele contra escarelor, ș. a.

Acestea sunt acordate gratuit prin intermediul tinerilor voluntari ai Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți”.

Printre beneficiarii acestor ajutoare au fost și câteva instituții de stat: Serviciul Social „Asistență Personală” din mun. Chișinău, Spitalul Clinic Municipal nr. 4 și IP Centrul Republican Experimental de Protezare, Ortopedie și Reabilitare din Capitală.

Toate acțiunile social-filantropice ale Bisericii sunt efectuate cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și a întregii Moldove.

Programul de acordare a acestei asistențe medicale bolnavilor este una din direcțiile principale ale Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți”, care a fost înființat la începutul anului 2020 de către ÎPS Mitropolit Vladimir pe teritoriul Catedralei Sf. Vineri din Capitală, reafirmând astfel misiunea și grija Bisericii noastre față de sănătatea sufletească și trupească a credincioșilor ei.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1785

Treizeci şi doi de ani de la moartea Părintelui Nicolae Steinhardt

„Străduindu-ne a ierta şi învăţându-ne a practica şi iertarea sub formele ei mai subtile (pe cei cărora le-am greşit noi, pe noi înşine după ce ne-am căit cu adevărat), ne apropiem de înţelegerea iertării divine”, sunt cuvintele părintelui Nicolae Steinhardt, cel care a învăţat ce înseamnă iertarea în închisorile comuniste. Marţi, 30 martie, se  împlinesc 32 […]