Sfânta Liturghie în Sîmbăta Mare, oficiată de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop PETRU la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

128

Pe 23 aprilie, 2022, în Sâmbăta Mare, din ajun de Învierea Domnului, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie, a Sfântului Vasile cel Mare, în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni.

Alături de Înaltpreasfinția Sa a coliturghisit Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial şi soborul de slujitori ai Catedralei Episcopale.

După încheiere Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa a citit rugăciunea de binecuvântare a pâinei şi a vinului, aşa cum prevede rânduiala tipiconală în această zi.

Apoi Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură creștină, vorbind despre înțelegerea duhovnicească a punerii și șederii în mormânt a lui Hristos, care este comemorată simbolic în Sâmbăta Paștelui, după cum se spune în popor.

Răspunsurile liturgice au fost date la strană de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan)

Sursa: episcopia-edinet.md

 


Articole postate de același autor
2001

Cum pot unii oameni să ierte totul?

În sufletul care stă sub înrâurirea lui Dumnezeu, chiar dacă s-ar întâmpla să se producă vreo supărare, totuși legătura dragostei nu se desface dintr-însul. Când începe cineva să simtă cu îmbelșugare dragostea lui Dumnezeu, începe să iubească și pe aproapele întru simțirea Duhului. Și aceasta este dragostea despre care grăiesc toate Sfintele Scripturi. Căci prietenia […]


Foto