Parlamentul a votat sancțiuni mai aspre pentru profanarea mormintelor și a monumentelor de cult

353

Pedepse mai aspre pentru cei care vor vandaliza morminte, monumente sau localuri venerate de către persoane aparținând diferitor culturi. Un proiect de lege privind modificarea Codului Penal a fost aprobat vineri, 20 noiembrie 2020, de Cabinetul de Miniștri. 

Conform modificărilor, în primul aliniat din Articolul 222 precizează că „se pedepsesc cu amendă în mărime de la 750 la 950 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la doi ani”, iar în cel de-al doilea se va regăsi următorul text: „se pedepsesc cu amendă în mărime de la 1050 la 1250 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, sau cu închisoare de la un la patru ani”.

Anterior, legislația prevede pentru această infracțiune amendă de până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la un an.

Amintim că a fost inițiat un dosar penal după vandalizarea mai multor morminte de la Cimitirul evreiesc din Capitală.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu mormintele distruse. Imaginile cu daunele provocate de răufăcători au fost publicate de un locuitor al capitalei, care a mers la cimitir să viziteze mormintele rudelor decedate.

 

Sursa: tv8.md


Articole postate de același autor
643

Minunea Sfântului Arhanghel Mihail în Colose – 6/19 septembrie

În Colose din Frigia, aproape de Ierapole, era o biserică a Sfântului Arhanghel Mihail, deasupra izvorului cu apă făcătoare de minuni, din care bolnavii primeau multe tămăduiri, mai multe decât din scăldătoarea Siloamului. Pentru că acolo o dată pe an se pogora îngerul Domnului şi tulbura apa, iar aici totdeauna era darul Începătorului de cete […]


Foto