Primăria mun. Chișinău în parteneriat cu Mitropolia Moldovei au lansat Campania municipală de sensibilizare și recrutare a asistenților parentali profesioniști

1086

Marți, 9 noiembrie 2021, în incinta Primăriei mun. Chișinău a avut loc evenimentul de lansare a Campaniei de sensibilizare și recrutare a asistenților parentali profesioniști cu genericul: „Colorează viața unui copil. Devino asistent parental profesionist!” Campania se desfășoară sub egida Primăriei Chișinău în parteneriat cu Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei, fiind realizată de către Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului.

Campania de informare va avea loc în perioada noiembrie 2021 – februarie 2022. În cadrul evenimentului a fost prezentat spotul video și planul de acțiuni al campaniei, având drept scop recrutarea de noi asistenți parentali profesioniști.

La eveniment au fost prezenți: Viceprimarul Municipiului Chișinău, Dna Angela Cutașevici, Șeful Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copiilor, Dnul Sergiu Oceretnîi, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM, Dnul Serghei Crudu, Șef al Direcției îngrijire alternative și adopție din cadrul DGPDC, Dna Olga Zaharia, invitați și reprezentanți ai mass-media.

Cu acest prilej, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, Dnul Serghei Crudu, a transmis celor prezenți mesajul de salut și de binecuvântare al ÎPS Mitropolit Vladimir, exprimând în același timp felicitări și aleasă mulțumire, atît Primăriei mun. Chișinău, cât și Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului, pentru frumoasa și prodigioasa colaborare cu instituția mitropolitană.

Pe parcursul celor 3 luni ale desfășurării campaniei instituția mitropolitană va organiza și desfășura diferite acțiuni de informare și prezentare a mesajului precum predici, mese rotunde, ședințe de informare în comunitate, flash-moburi, conferințe, seri duhovnicești, distribuirea de pliante și alte materiale, care vor avea drept scop recrutarea de noi asistenți parentali profesioniști. Acțiunile se vor desfășura în bisericile și instituțiile social-filantropice, misionare și educaționale din cadrul Protopopiatului Chișinău.

Totodată, Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate își propune în acest sens promovarea unor activități social-filantropice existente ale Bisericii şi derularea de activități și proiecte noi, care vizează asistența socială şi duhovnicească atât față de familiile aflate în dificultate biologice ale copiilor aflați la moment în centrele de plasament din Capitală, cât și față de familiile asistenților parentali profesioniști, contribuind astfel la susținerea familiei creștine – „mica biserică sau biserica de acasă” – și la dezvoltarea societății în spiritul valorilor creștin-ortodoxe, prin responsabilizarea socială față de semeni și în mod deosebit față de acești copilași care provin din grupurile vulnerabile ale comunității.

Asistența parentală profesionistă este un serviciu specializat, care oferă copiilor îngrijire în familia unui asistent parental profesionist și presupune plasamentul acestora, pentru o perioadă determinată de timp, într-o familie alternativă, în timp ce părinții biologici se confruntă cu anumite probleme.

În prezent, în cadrul Serviciului Asistență Parentală Profesionistă sunt angajate 33 de persoane care educă 36 de copii. În total, de aceste servicii au beneficiat 216 minori. Totodată, la centrele de plasament din subordinea Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului se află 124 de copii, care așteaptă să fie încadrați în familii. Fiecare copil, merită să aibă parte de căldura unei familii!

Asistenții parentali profesioniști beneficiază de salarii, ce variază între 2880 și 5600 lei lunar, în dependență de pregătirea profesională și experiența de muncă a angajatului. De asemenea, sunt oferite diverse indemnizații (la plasamentul copilului, pentru întreținerea minorului, indemnizații zilnice etc.).

Campania se va finaliza cu o activitate de totalizare la finele lunii februarie, anul 2022.
Telefoane de contact: 079707585, 068410900 sau 079708056.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor