ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit în biserica “Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din cartierul Gîrlea al s. Costești, r. Ialoveni

646

Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, a oficiat Joi, 16 iunie 2022, Sfânta și dumnezeiasca Liturghie în biserica “Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din cartierul Gîrlea al s. Costești, r. Ialoveni, eveniment prilejuit de împlinirea a: 100 ani de la sfințirea pietrei de temelie a bisericii, 45 ani de căsătorie și 30 ani de Preoție a parohului bisericii, Prot. mitr. Teodor Postică.

În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat cu deosebită dragoste creștinească de către Protopopul de Ialoveni, Prot. mitr. Anatolie Stefanov care a adresat un cuvânt de mulțumire pentru grija și prezența la acest eveniment important în această parohie urmând apoi tradiționala primire cu pâine și sare.

La Serviciul Divin au liturghisit alături de Înaltpreasfințitul Vladimir: Prot. mitr. dr. Vadim Cheibaș, Secretar al Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Teodor Postică, preot-paroh al sfintei biserici, Prot. mitr. Anatolie Stefanov, protopop al bisericilor din r. Ialoveni și un sobor de preoți și diaconi.

În timpul Vohodului mic, pentru activitatea sârguincioasă spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, preotul-paroh Teodor Postică, a fost decorat de către Mitropolit cu: Ordinul „Sf. Paisie Velicicovski”.

În timpul ecteniei pentru adormiți, Înaltpreasfinția Sa, a pomenit în rugăciuni pe Prot. mitr. Filaret și Preoteasa Valentina, vrednici ostenitori ai Sfintei Biserici din cartierul Gîrlea.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul „Gnosis” al parohiei „Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou” din sectorul Telecentru al Capitalei, condus de dl Sergiu Crudu.

După Sfânta Liturghie a urmat înconjurul Sfintei Biserici cu citirea celor patru Evanghelii praznicale urmate de Sfințirea Răstignirii zidite în fața Sfântului Locaș de către binefăcătorii sfintei biserici încheindu-se procesiunea cu un Te-deum de mulțumire Preasfintei Treimi pentru bucuria liturgică de astăzi și pentru toate lucrurile bune înfăptuite în parohia sus numită.

În semn de recunoștință pentru munca depusă în cadrul bisericii, cei mai sârguincioși enoriași, au fost menționați cu diplome arhierești.

Vlădica Vladimir a oferit în dar tuturor celor prezenți, cărțulii de rugăciune și iconițe în semn de prezentă amintire și sporire duhovnicească în cele de folos pentru suflet și l-ea urat tuturor să păstreze vie în suflete flacăra credinței și să răspândească prin exemplul trăirii lor lumina învățăturii lui Hristos.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
498

ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir a oficiat slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului la Catedrala mitropolitană din Chișinău

Puterea Celui Preaînalt umbrește pe cei ce cu credință și cu evlavie scapă la preaputernicul tău Acoperământ, căci numai ție, uneia, Preasfântă și Preacurată Maică a lui Dumnezeu, s-a dat a împlini toate cererile tale. Pentru aceasta, credincioșii de toate vârstele te slăvesc pe tine și pe Fiul tău, cântând: Aliluia! În dimineața zilei de […]