Educaţia copilului începe încă din perioada sarcinii

1101

Dacă mama, care poartă în pântece, se supără şi se mâhneşte, atunci şi fătul se tulbură în ea. Iar dacă mama se roagă şi trăieşte duhovniceşte, copilaşul din pântecele ei se sfinţeşte. De aceea, femeia atunci când este însărcinată trebuie să rostească Rugăciunea lui Iisus, să citească puţin din Evanghelie, să psalmodieze, să nu-şi pricinuiască nelinişti, dar şi ceilalţi să caute să nu o mâhnească. Făcând astfel, copilul care se va naşte va fi sfinţit, iar părinţii nu vor avea probleme cu el, nici când este mic, nici când va creşte mare.

Apoi, după ce se va naşte copilul, mama trebuie să-l alăpteze cât poate mai mult. Laptele mamei dă sănătate copiilor ei. Prin alăptare copiii nu sug numai lapte, ci şi dragoste, afecţiune, mângâiere, siguranţă, dobândind astfel un caracter puternic. Dar şi pe mamă o ajută alăptarea. Atunci când mamele nu-şi alăptează copiii, se creează anomalii în organismul lor.

 

(Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul,Viața de familie, Editura Evanghelismos, București, 2003, p. 89)

Photo credit: Marius Pavel

 


Articole postate de același autor
402

Cimitirul „Sfîntul Lazăr” din Capitală va fi deschis în următoarele 3 sîmbete

Locuitorii din capitală care vor să facă curățenie la cimitire o vor putea face și în următoarele trei sîmbete. Decizia de a deschide porțile în aceste zile vine după ce la sfârșitul săptămânii trecute zona a fost suprasolicitată. Precizările au fost făcute de către șefa întreprinderii municipale „Combinatul Servicii Funerare, în cadrul ședinței Primăriei, Ludmila […]


Foto