Educaţia copilului începe încă din perioada sarcinii

2069

Dacă mama, care poartă în pântece, se supără şi se mâhneşte, atunci şi fătul se tulbură în ea. Iar dacă mama se roagă şi trăieşte duhovniceşte, copilaşul din pântecele ei se sfinţeşte. De aceea, femeia atunci când este însărcinată trebuie să rostească Rugăciunea lui Iisus, să citească puţin din Evanghelie, să psalmodieze, să nu-şi pricinuiască nelinişti, dar şi ceilalţi să caute să nu o mâhnească. Făcând astfel, copilul care se va naşte va fi sfinţit, iar părinţii nu vor avea probleme cu el, nici când este mic, nici când va creşte mare.

Apoi, după ce se va naşte copilul, mama trebuie să-l alăpteze cât poate mai mult. Laptele mamei dă sănătate copiilor ei. Prin alăptare copiii nu sug numai lapte, ci şi dragoste, afecţiune, mângâiere, siguranţă, dobândind astfel un caracter puternic. Dar şi pe mamă o ajută alăptarea. Atunci când mamele nu-şi alăptează copiii, se creează anomalii în organismul lor.

 

(Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul,Viața de familie, Editura Evanghelismos, București, 2003, p. 89)

Photo credit: Marius Pavel

 


Articole postate de același autor
489

Episcopul Sorocii Ioan a participat la Simpozionul Științific Internațional „Paisianismul și epoca Sa (300 de ani de la nașterea Sfântului Paisie Velicikovski)”

Vineri, 13 mai 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Episcopul Sorocii Ioan, Vicar al Mitropoliei Moldovei a participat la Simpozionul Științific Internațional „Paisianismul și epoca Sa. (300 de ani de la nașterea Sfântului Paisie Velicikovski).”, desfășurat în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din Moldova. Conform […]