Preasfințitul Episcop Ioan, a oficiat Sfânta Liturghie în cinstea Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, în catedrala episcopală a orașului Soroca

978

Mulţumim ţie, mărite Apostole Andrei, noi, neamurile cele de tine luminate şi de pe pământ la ceruri de tine ridicate, că de la slujirea vrăjmaşului depărtându-ne, ne-am făcut împreună locuitori cu sfinţii îngeri şi părtaşi ai slavei Domnului. (Icosul al 12-lea)

Luni, 13 decembrie 2021, zi de prăznuire a Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca a oficiat Dumnezeiasca Liturghie în catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

Preasfinția Sa a relatat enoriașilor prezenți, viața și activitatea Sfântului Apostol Andrei, cel ce a propăvăduit Evanghelia și a încreștinat neamul nostru.

Datori suntem noi creștinii a aduce slavă, cinste și închinăciune către toți sfinții, de vreme ce ei, bine viețuind și toate poruncile lui Dumnezeu păzindu-le, s-au făcut prieteni de aproape ai Lui. Căci, învrednicindu-se de împărăția cerurilor și fiind aproape de Dânsul, acum se roagă de-a pururea pentru mântuirea și ocrotirea noastră.

Sfântul Andrei întărea pe cei ce credeau în Hristos, îi îmbărbăta spre răbdarea muncilor vremelnice, învățându-i că nu este vrednică nicio muncă a vremii de acum pe lângă răsplătirea bunătăților celor ce vor să fie.

La final, Preasfinția Sa a felicitat pe toți cei ce poartă numele și hramul casei în cinstea Sf. Ap. Andrei, dorindu-le sănătate, spor în credință și binecuvântare de la Dumnezeu.

Sfinte Apostole Andrei, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1254

Să tindem cu toată ființa spre Lumina cea adevărată! Liturghie Arhierească în Duminica Orbului din naștere la Mănăstirea Curchi

Soarele, răsărind, trimite lumina sa pretutindeni, dar cei ce au boală la ochi, căutând la lumină, se vatămă. Cine este dar pricina vătămării: lumina sau boala ochilor? Arătat este că boala ochilor, iar nu lumina. (Arhimandrit Paulin Lecca) În Duminica a VI-a după Paști, a Vindecării orbului din naștere, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar […]