ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit slujba de sfințire a șase cruci care vor împodobi turlele noii biserici cu hramul „Sf. Arhanghel Mihail” din Criuleni

589

ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove s-a aflat marți, 16 noiembrie 2021, la Spitalul Raional din orașul Criuleni unde a săvârșit slujba de sfințire a celor șase cruci care vor împodobi turlele noii biserici cu hramul „Sf. Arhanghel Mihail”.

Alături de Întâistătător au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan, Prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop al bisericilor din raioanele Criuleni și Dubăsari, Prot. Ioan Țuțuinau, parohul bisericii.

La eveniment au participat: Primarul de Criuleni Mihail Sclifos, ctitori și binefăcători ai sf. lăcaș, care au avut bucuria de a se ruga alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

În predica de la finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța Sfintei Cruci în viața credincioșilor, îndemnându-i pe cei de față să participe la slujbe și să susțină preotul-paroh în vederea realizării urmatoarelor lucrări de finisare a bisericii.

Piatra de temelie pentru noul locaş de cult a fost sfinţită de către ÎPS Mitropolit Vladimir la data de 19 iulie 2018.

Biserica are două nivele, primul nivel din beton armat, cu hramul în cinstea Fericitei Matrona de Moscova, iar al doilea nivel din lemn de pin în cinstea Sf. Arhanghel Mihail.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
847

Omul nu-și poate iubi vrăjmașii dacă nu este plin de Duhul Sfânt. Duminica a XIX-a dupa Rusalii la Mănăstirea Curchi

Dacă vrăjmaşul tău este flămând, dă-i de mâncare; dacă îi este sete, dă-i să bea, căci, făcând acestea, vei grămădi cărbuni de foc pe capul lui. Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul cu binele (Rom. 12,17-21). Duminica a XIX-a dupa Rusalii Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar Mitropolitan, împreună cu un sobor […]


Foto