ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit slujba de sfințire a șase cruci care vor împodobi turlele noii biserici cu hramul „Sf. Arhanghel Mihail” din Criuleni

785

ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove s-a aflat marți, 16 noiembrie 2021, la Spitalul Raional din orașul Criuleni unde a săvârșit slujba de sfințire a celor șase cruci care vor împodobi turlele noii biserici cu hramul „Sf. Arhanghel Mihail”.

Alături de Întâistătător au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan, Prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop al bisericilor din raioanele Criuleni și Dubăsari, Prot. Ioan Țuțuinau, parohul bisericii.

La eveniment au participat: Primarul de Criuleni Mihail Sclifos, ctitori și binefăcători ai sf. lăcaș, care au avut bucuria de a se ruga alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

În predica de la finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța Sfintei Cruci în viața credincioșilor, îndemnându-i pe cei de față să participe la slujbe și să susțină preotul-paroh în vederea realizării urmatoarelor lucrări de finisare a bisericii.

Piatra de temelie pentru noul locaş de cult a fost sfinţită de către ÎPS Mitropolit Vladimir la data de 19 iulie 2018.

Biserica are două nivele, primul nivel din beton armat, cu hramul în cinstea Fericitei Matrona de Moscova, iar al doilea nivel din lemn de pin în cinstea Sf. Arhanghel Mihail.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1676

Dumnezeu ne-a dat o bucurie mare: posibilitatea să ne educăm singuri copiii

Cel mai eficient mijloc în lupta cu religia a fost ruperea copilului de lângă propria lui mamă. Pentru ca să se atingă acest scop, era necesar ca mama să fie determinată să se angajeze. Pentru aceasta, se micşorau salariile unei părţi a populaţiei, care nu permiteau ca familia să fie întreţinută numai de către unul din […]