De ce s-a înmulțit atât de mult cancerul?

6245

– Părinte, de ce s-a înmulțit atât de mult cancerul?

– Cernobâl etc. Vezi ce au făcut? De acolo este. Unele ca acestea fac oamenii…

Ce lume chinuită există! În care epocă au mai fost atât de mulţi bolnavi? În vechime, oamenii nu erau aşa. Acum, în fiecare scrisoare pe care o deschid citesc fie despre cancer, fie despre boală psihică, fie despre comoţie cerebrală, fie despre familii destrămate.

Mai demult, rar exista cancer. Vezi, atunci era o viaţă firească. Altceva este ceea ce îngăduia Dumnezeu. Mâncau oamenii alimente naturale şi erau sănătoşi. Fructe, ceapă, roşii, toate erau curate. Acum chiar şi aceste alimente naturale îl secătuiesc pe om. Cei ce mănâncă numai astfel de alimente se îmbolnăvesc repede, pentru că toate sunt contaminate.

Dacă mai demult ar fi fost aşa eu aş fi murit de tânăr, pentru că, fiind călugăr, mâncam numai ce avea grădina: praz, marole, ceapă, varză şi altele de acestea şi eram foarte bine. Acum au îngrăşăminte chimice şi sunt stropite.

Ce mănâncă astăzi oamenii! Stresul şi alimentele falsificate aduc boli. Lumea se netrebniceşte atunci când ştiinţa este folosită fără socoteală.

Extras din Cuviosul Paisie Aghioritul, Cu durere și dragoste pentru omul contemporan, Editura Evanghelismos, București, 2012, p. 135


Articole Asemănătoare
11366

Sindromul broaştei fierte – cum suntem omorâţi încet dar sigur

Dacă ceva nu ne omoară din prima, nu suntem atenţi la problemă şi o repudiem imediat. Stabilim doze „de siguranţă” pentru diverse substanţe care ne contaminează – indiferent dacă este vorba despre alimente, apă, poluanţi sau vaccinuri. Până la urmă, credem că dacă substanţele respective nu ne omoară în primele 30 de minute, nu este […]

Articole postate de același autor