Cum se vinde o femeie la Bursa de Marfuri pe Wall Street

3047

Astăzi aproape toată lumea știe că orice are un preț, că doar trăim o vreme când totul se măsoară în „arginți”. Și dacă totul are un preț, de ce să nu ne vindem și pe noi înșine la valoarea care considerăm că este cea mai potrivită? Adesea se întâmplă să ne prețuim mai mult decât ne prețuiesc alții, să ne supraevaluăm pe „piața valorilor”, uitând însă că prețuind trupul și sufletul nostru devenim o „marfă”. Constituţia omului are caractedihotomic - trup și suflet - ceea ce presupune că prețuind trupul, prețuim și sufletul de care nu există despărțire până la moarte. Sufletul nu are preț și nu poate fi prețuit în lumea aceasta fiind scânteie divină. «Pentru că ce-i va folosi omului dacă va câştiga lumea întreagă, iar sufletul îl va pierde ? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său?» (Mt. 16, 26)

Mai jos avem pilda unui suflet rătăcit în „bursa de valori” a lumii acesteia, care primește un răspuns pe măsura căutării ei:

O superbă domnișoară din New York a solicitat pe internet la un site financiar, cerând sfaturi despre cum să găsească un soț bogat.

Ea scrie astfel:

Sunt o fată foarte frumoasă de 28 ani. Sunt foarte inteligentă si am cu adevărat „stofă”. Aș vrea să mă căsătoresc cu cineva care câștigă minim jumate de milion de dolari pe an.

Există pe site-ul ăsta vreun bărbat care să câștige atât? Sau sunt soții ale unor milionari care pot să-mi dea sfaturi pe aceasta temă? Am avut deja relații cu bărbați care câștigau 200 sau 250 mii dolari, dar acest lucru nu-mi permite să locuiesc în Central Park West.

Cunosc o doamnă care practică yoga cu mine, care s-a căsătorit cu un bancher bogat si trăiește la Tribeca, nu e atât de frumoasă ca mine și nici măcar atât de inteligenta. Așa că mă întreb, ce a făcut ca să merite acest lucru și de ce eu nu reușesc? Cum pot să ajung la nivelul ei?

Dar iată că se găsește un EL care să-i răspundă în felul următor:

Am citit solicitarea dvs. cu mult interes, m-am gândit profund la cazul dvs. și am elaborat un prospect al situației dvs.

Vă asigur că nu vă fac să pierdeți timpul, deoarece câștig peste 500 mii dolari pe an. Clarificat fiind acest lucru, consider faptele în următorul mod:

Ceea ce dvs. oferiți, văzut din perspectiva unui bărbat ca acela pe care-l căutați e pur si simplu o afacere nespus de proastă și păguboasă. Si argumentez acest lucru cu următoarele motive:

Lăsând la o parte blablabla, ceea ce dvs. oferiți e o negociere foarte simpla. Dvs. oferiți frumusețea dvs. fizica, iar eu ofer banii mei. Propunerea este foarte clară, dar exista o mica problemă. În mod sigur frumusețea dvs. se va diminua puțin câte puțin pe zi ce trece și într-o zi va dispărea, în timp ce contul meu în banca e foarte probabil să crească progresiv.

Așadar, în termeni economici dvs. sunteți un activ care suferă depreciere, în timp ce eu sunt un activ care produce dividende. Dvs. nu numai că sunteți supusa deprecierii, dar aceasta e progresivă.

Va explic mai bine: azi dvs. aveți 28 de ani, sunteți frumoasă și veți continua să fiți pt. următorii 5 - 10 ani, dar din ce în ce mai puțin. Și într-o zi, când veți observa o poza a dvs. de azi vă veți da seama că ați devenit o prună uscată. 

Acest lucru înseamnă, în termeni de piață că azi sunteți bine cotată, în faza ideala de a fi vândută, nu cumpărată. 

Utilizând un limbaj Wall Street cine vă poseda azi trebuie sa va pună în “trading position” poziție de comerț si nu “buy and hold” (cumpără si ține), cum se pare ca sugerați. Așadar în termeni comerciali, căsătoria (“buy and hold”) cu dvs. nu e o afacere bună pe termen mediu / lung. În schimb, închirierea pe o anumita perioadă poate fi chiar și din punct de vedere social o afacere înțeleaptă și am putea s-o luam în calcul… Am putea să avem o relație pt. o anumită perioadă…

Dacă mă gândesc bine și ca să mă asigur de cât sunteți de inteligentă, cu clasă, cu stofă si frumoasă, eu, potențial “client care închiriază” așa o “mașina”, cer ceea ce este corect: să facem un test drive.

Vă rog să stabiliți data și ora.

Cu stimă,

Investitorul dumneavoastră

de Cristian Stavriu


Articolul Precedent
Articole Asemănătoare
3183

„Tată, pot să cumpăr o oră din timpul tău?”

– Tată, pot să te întreb ceva?, îl întreabă fiul pe tată său. – Da, desigur. Ce s-a întâmplat?, îi răspunde tatăl. – Tată, câți bani câștigi într-o oră acolo unde lucrezi?, l-a întrebat fiul din nou. – Aceasta nu-i treaba ta. De ce întrebi așa ceva?, a întrebat oarecum enervat tatăl său. – Vreau […]

Articole postate de același autor
1931

Mitropolitul Vladimir a citit Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

Ne-am îmbolnăvit prin păcat, să ne vindecăm prin pocăinţă. Iar pocăinţa fără post este neputincioasă. Îndreaptă-te, dar, înaintea lui Dumnezeu prin post. (Sfântul Vasile cel Mare) În prima săptămână a Postului Mare, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir citește tradițional Canonul Sfântului Andrei Criteanul la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Capitală. Slujba Pavecerniţei cu Canonul este oficiată de […]