Patriarhul Neofit al Bulgariei, pomenit la 40 de zile de la trecerea la Domnul

226

Mitropolitul Grigorie de Vratsa împreună cu mai mulți ierarhi bulgari au liturghisit duminică, 21 aprilie, 2024, la Catedrala Mitropolitană „Sfânta Chiriachi” din Sofia în contextul împlinirii a patruzeci de zile de la trecerea la Domnul a Patriarhului Neofit. 

Zeci de credincioși au participat la eveniment, în pofida vremii ploioase.

După Sfânta Liturghie a avut loc o slujbă de pomenire pentru conducătorul Bisericii Bulgare trecut la cele veșnice în data de 13 martie.

Pentru noi toți, Preafericitul Părinte Patriarh Neofit a fost un adevărat exemplu, a spus la final Mitropolitul Grigorie.

„Să ne călăuzim mereu după exemplul pe care ni l-a lăsat de smerenie și blândețe, de compasiune și îngăduință, de iubire curată și dezinteresată față de Dumnezeu și față de oameni”, a îndemnat ierarhul.

La comemorare au fost prezenți președintele Adunării Naționale, Rosen Zhelyazkov, prim-ministrul în exercițiu, Dimitar Glavchev și alte personalități publice, potrivit Patriarhiei Bulgare.

Un trisaghion a fost oficiat apoi la mormântul Patriarhul Neofit, aflat sub colonada Catedralei Mitropolitane.

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
860

Mitropolitul Vladimir îndeamnă preoții să participe activ la sărbătoarea dedicată începutului de an școlar, dar și să atragă o atenție sporită copiilor proveniți din familiile refugiaților

Îndemnăm slujitorii din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova să participe activ la sărbătoarea dedicată începutului de an şcolar – Ziua Cunoştinţelor (1 septembrie), prin oficierea Te-Deum-urilor şi purtarea discuţiilor tematice cu elevii, învăţătorii şi părinţii, în virtutea şi în continuitatea îndelungatei tradiţii prin care Biserica a fost şi este alături de Şcoală în procesul de […]