Pr. Calistrat Chifan: lucruri de care să te fereşti!

2614

Dacă vrei să mai găseşti credinţă curată şi sănătoasă, aşa cum era pe vremuri, cum spun tradiţiile: că Dumnezeu şi Sfântul Petru umblau pe pământ printre oameni. Şi întrebau ce au de făcut şi oamenii îi puneau întrebări lui Dumnezeu, iar Dumnezeu le răspundea. Du-te în poporul simplu de la ţară, căci Dumnezeu este în bătătura lor. Este în casa de curat, îl găseşti în grajdul de animale, este în şura cu fan, în grădina de zarzavat, la prispa casei, în leagănul copilului, sub perna gospodinei sau îl găseşti în lucrurile de curat. Ce puneau pe vremuri femeile în lucrurile de curat? Busuioc, tămâie, iconiţe.. pentru ca ele să fie sfinţite. Vedeţi, aceste simplităţi, nu se găsesc în lumea modernă şi civilizată. Şi ele nu mai lucrează, pentru că cei care le văd nu mai dau importanţă, le înjosesc sau râd de ele.

Dar cel ce face lucrul cu credinţă, şi aţi văzut că a descoperit şi ştiinţa "efectul palcebo" în sensul în care, pe un om îl încarci pozitiv, îi poţi schimba traiectoria unei boli, unui tratament sau un rezultat. Aşa este şi în credinţă!

"Celor ce vor crede, le vor urma acestea. În numele Meu vor scoate draci!" Spune Scriptura.

Cât îi trebuie ştiinţei să descopere un darc? Cât îi trebuie ştiinţei şi ce studiu îi trebuie să afle unde este. Cât îi trebuie ştiinţei să afle cum se manifestă?!

Şi totuşi creştinul care îl simte că-l are şi spune la spovedit, ştie cum este afectat... starea emoţională, stare interioară, sufletească..

" Părinte, după ce m-am spovedit şi m-am împărtăşit, nu mai am asta!"

Ei, acestea, ştiinţa nu le poate descoperi, ci fac parte din credinţă!

Dar ca să vrei să crezi aceste lucruri, trebuie să pleci de la lucruri mărunte care să te convingă că tu eşti în ton cu Dumnezeu!


Articole Asemănătoare
4181

Pe dușmanul tău să îl binecuvântezi când el blestemă!

Cel ce te urăște va căuta toata viața să te înjunghie! Cel ce te urăște va căuta toată viața să te denigreze! Există o iertare de pe buze, care mai puțin contează pentru că există tot ură și ținerea de minte a răului, există o iertare din suflet când nici măcar nu îți mai aduci […]

    Articole postate de același autor
    1263

    Participanţii la marşul LGBT, evacuaţi din cauza unor activişti religioşi

    Marşul „Fără frică”, organizat astăzi de reprezentanţii comunităţii LGBT în centrul Capitalei a fost marcat de incidente. Poliţia a fost nevoită să evacueze participanţii la eveniment, după ce un grup de enoriaşi, în frunte cu preotul Anatol Cibric, a atacat coloana cu ouă. Totul s-a întâmplat la intersecţia străzilor Bucureşti şi Ismail, în timp ce […]


    Foto