Părintele Daniil Horga din satul Călugăreni, județul Suceava, a plecat la Domnul

1578

Părintele Daniil Horga, ctitorul schitului din satul Călugăreni, comuna Adâncata, județul Suceava, a încetat din viață, luni, 7 februarie 2022, la vârsta de 93 de ani.

Preotul va fi depus la biserica din sat, iar înmormântarea ar urma să aibă loc în cursul zilei de joi.

Părintele Daniil Horga s-a născut la 18 ianuarie 1929, într-o familie de oameni credincioși, cu 11 copii, din județul Suceava. Tatăl său era nelipsit de la biserică și citea foarte mult din Psaltire.

La 35 de ani s-a căsătorit și a devenit preot. A avut șapte copii, patru dintre ei murind de mici.

 
După Revoluție, preotul Daniil Horga a devenit foarte cunoscut după ce a construit un schit lângă satul Călugăreni, acolo unde era căutat de mulți credincioși cu probleme trupești și sufletești. Duhovnicul devenise cunoscut inclusiv pentru că avea leac și pentru persoanele posedate de demoni.
 
Din cauza vârstei și afecțiunilor medicale, în ultimii trei ani părintele nu a mai slujit în biserică și nu a mai primit oameni în vizită.
 
Sursa: stirisuceava.net

Articole postate de același autor
751

Expozița de tradiții creștine „Mâinile Mamei” și Festivalul Cântecului Pascal „Hristos a Înviat”, ediția a XV-a, Ungheni, 2022

Pe 8 mai, 2022, în Duminica Sfintelor Femei Mironosițe, în a doua parte a zilei, cu binecuvântarea și susținerea nemijlocită a Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, s-a desfășurat expoziția ,,Mâinile Mamei” și Festivalul Cântecului Pascal ,,Hristos a Înviat”. Inițial, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu Dnl Andrei Chistol, Secretarul […]