Părintele Daniil Horga din satul Călugăreni, județul Suceava, a plecat la Domnul

770

Părintele Daniil Horga, ctitorul schitului din satul Călugăreni, comuna Adâncata, județul Suceava, a încetat din viață, luni, 7 februarie 2022, la vârsta de 93 de ani.

Preotul va fi depus la biserica din sat, iar înmormântarea ar urma să aibă loc în cursul zilei de joi.

Părintele Daniil Horga s-a născut la 18 ianuarie 1929, într-o familie de oameni credincioși, cu 11 copii, din județul Suceava. Tatăl său era nelipsit de la biserică și citea foarte mult din Psaltire.

La 35 de ani s-a căsătorit și a devenit preot. A avut șapte copii, patru dintre ei murind de mici.

 
După Revoluție, preotul Daniil Horga a devenit foarte cunoscut după ce a construit un schit lângă satul Călugăreni, acolo unde era căutat de mulți credincioși cu probleme trupești și sufletești. Duhovnicul devenise cunoscut inclusiv pentru că avea leac și pentru persoanele posedate de demoni.
 
Din cauza vârstei și afecțiunilor medicale, în ultimii trei ani părintele nu a mai slujit în biserică și nu a mai primit oameni în vizită.
 
Sursa: stirisuceava.net

Articole postate de același autor
1461

Prigoana împotriva creştinilor ia amploare la nivel mondial

Organizaţia umanitară creştină „Open Doors” reclamă mai ales crime şi violenţe din regiuni ale Africii. Numai în Nigeria au fost ucişi 3530 de creştini şi creştine. Este un document înfricoşător. Indexul prigoanei la nivel mondial întocmit de organizaţia creştină „Open Doors” arată că dreptul creştinilor de a-şi practica liber credinţa este îngrădit în 74 de […]


Foto