„Omul lui Dumnezeu”, filmul dedicat vieții Sfântului Nectarie al Eghinei, ajunge în cinematografele din România

3623

Omul lui Dumnezeu (Man of God / Ο Άνθρωπος του Θεού), film artistic dedicat vieţii şi activităţii Sfântului Nectarie de la Eghina a intrat în cinematografele din România.

Filmul a avut premiera de gală pe 29 noiembrie 2022, la Cinema City – ParkLake Shopping Center, București, iar din 2 decembrie a ajuns în 64 de cinematografe din toată țara.

Detalii pe site-ul Cinema City:
https://www.cinemacity.ro/films/omul-lui-dumnezeu/5451s2r

Filmul, realizat în colaborare cu Mănăstirea Vatopedi din Sfântul Munte Athos, ar fi trebuit să apară pe marile ecrane în anul 2020, la împlinirea a 100 de ani de la trecerea în veşnicie a Sfântului Nectarie, dar, cel mai probabil, din cauza restricțiilor din sălile de cinema a fost amânată lansarea lui pentru 2021/2022. Filmul este distribuit in România de compania Videomix.

Din distribuție fac parte Aris Servetalis (Grecia) și Alexander Petrov (Rusia), Mickey Rourke (SUA), iar muzica este compusă de Zbigniew Preisner (Polonia), cel care a compus muzica pentru filmele regizorului Krzysztof Kieślowski.

Filmul are și o pagină fb dedicată: Man of God!

Sursa: sfantulmunteathos.wordpress.com


Articole postate de același autor
547

Pentru a 20-a oară consecutiv, Focul Haric va fi adus în Republica Moldova

Pentru a 20-a oară consecutiv, Focul Haric va fi adus în Republica Moldova. Lumina Sfântă va fi adusă sâmbătă, 23 aprilie 2022 în Republica Moldova de la Ierusalim de către o aeronavă charter cu itinerarul Tel Aviv – Chișinău. Aeronava va ateriza pe Aeroportul Internațional Chișinău la ora 18:30, Focul Haric va fi preluat de […]