„Omul lui Dumnezeu”, filmul dedicat vieții Sfântului Nectarie al Eghinei, ajunge în cinematografele din România

2561

Omul lui Dumnezeu (Man of God / Ο Άνθρωπος του Θεού), film artistic dedicat vieţii şi activităţii Sfântului Nectarie de la Eghina a intrat în cinematografele din România.

Filmul a avut premiera de gală pe 29 noiembrie 2022, la Cinema City – ParkLake Shopping Center, București, iar din 2 decembrie a ajuns în 64 de cinematografe din toată țara.

Detalii pe site-ul Cinema City:
https://www.cinemacity.ro/films/omul-lui-dumnezeu/5451s2r

Filmul, realizat în colaborare cu Mănăstirea Vatopedi din Sfântul Munte Athos, ar fi trebuit să apară pe marile ecrane în anul 2020, la împlinirea a 100 de ani de la trecerea în veşnicie a Sfântului Nectarie, dar, cel mai probabil, din cauza restricțiilor din sălile de cinema a fost amânată lansarea lui pentru 2021/2022. Filmul este distribuit in România de compania Videomix.

Din distribuție fac parte Aris Servetalis (Grecia) și Alexander Petrov (Rusia), Mickey Rourke (SUA), iar muzica este compusă de Zbigniew Preisner (Polonia), cel care a compus muzica pentru filmele regizorului Krzysztof Kieślowski.

Filmul are și o pagină fb dedicată: Man of God!

Sursa: sfantulmunteathos.wordpress.com


Articole postate de același autor
729

Protoiereul mitrofor Mihail Smerea a împlinit 70 ani

Cu ocazia aniversării a 70 de ani din ziua nașterii, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a adresat un mesaj de felicitare, Protoiereului mitrofor Mihail Smerea, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Chișinău, în care se menționează: Preacucernice Părinte Mihail, În zi de sărbătoare, Vă aducem sincere și cordiale felicitări cu prilejul aniversării jubileului de 70 de […]


Foto