Oameni ai străzii în grija Centrului Social ”Agapis”

731

În fiecare zi de miercuri, zeci de oameni în situație de risc, adunați în capitală din toate colțurile republicii, sunt cercetați de către slujitorii și voluntarii bisericii ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM.

Prin intermediul Centrului Social ”Agapis”, care activează pe lângă parohie, acești oameni necăjiți, care hoinăresc prin Chișinău în căutare de hrană, adăpost și loc de muncă, sunt asigurați cu mijloace bănești, produse alimentare și haine.

”Te cuprinde o adevărată tristețe la văzul acestor oameni, care au ajuns să se bucure de o bucată de pâine și o modestă atenție, pe care încercăm să le oferim. Unii vin cu niște povești de viață îngrozitoare, drame adevărate. Cred că tocmai astfel de suflete necesită a fi îngrijite și susținute de către cei din jur”, a menționat preotul Alexandru Pruteanu, responsabil de acest proiect.

Aducem sincere mulțumiri celor care susțin această modestă inițiativă a bisericii universitare.


Articole postate de același autor
646

(AUDIO) Egoismul – tema Serii Duhovnicești la Biserica USM

În cadrul Serilor Duhovnicești, desfășurate la Biserica cu hramul ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM, s-a abordat tema ”Egoismul” din perspectiva moralei creștin-ortodoxe. A vorbit Părintele Octavian Moșin, care s-a referit la cauzele și manifestările egosmului, precum și la modalitatea depășirii acestui rău. Vă prezentăm o secvență audio de la discuția duhovnicească:


Foto