Oameni ai străzii în grija Centrului Social ”Agapis”

169

În fiecare zi de miercuri, zeci de oameni în situație de risc, adunați în capitală din toate colțurile republicii, sunt cercetați de către slujitorii și voluntarii bisericii ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM.

Prin intermediul Centrului Social ”Agapis”, care activează pe lângă parohie, acești oameni necăjiți, care hoinăresc prin Chișinău în căutare de hrană, adăpost și loc de muncă, sunt asigurați cu mijloace bănești, produse alimentare și haine.

”Te cuprinde o adevărată tristețe la văzul acestor oameni, care au ajuns să se bucure de o bucată de pâine și o modestă atenție, pe care încercăm să le oferim. Unii vin cu niște povești de viață îngrozitoare, drame adevărate. Cred că tocmai astfel de suflete necesită a fi îngrijite și susținute de către cei din jur”, a menționat preotul Alexandru Pruteanu, responsabil de acest proiect.

Aducem sincere mulțumiri celor care susțin această modestă inițiativă a bisericii universitare.


Articole postate de același autor
134

De Ziua Copilului voluntarii Mitropoliei au oferit cadouri copiilor nevoiași, cu dizabilități și orfani din mun. Chișinău

Cu binecuvântarea și îndrumarea părintească a ÎPS Mitropolit Vladimir, de Ziua Internațională a Copilului grupul de tineri voluntari „Părintele Sofian Boghiu” al Mitropoliei, coordonați de Dl Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, au oferit cadouri copiilor nevoiași, cu dizabilități și orfani din municipiul Chișinău. Voluntarii au creat momente de bucurie și sărbătoare […]