Arhiepiscopul Savva a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în ziua prăznuirii Sfântului Spiridon al Trimitundei

935

Vineri, 25 decembrie 2020, în ziua de pomenire a Sfântului Spiridon, Episcop al Trimitundei și mare făcător de minuni, Arhiepiscopul Savva de Tiraspol și Dubăsari a săvârșit Liturghia divină în Biserica "Înălțarea Sfintei Cruci" din Tiraspol.

Preasfinției Sale i-au coliturghisit ieromonahul Teodosie (Savitschi), preotul Ioan Jerep și protodeaconul Serghie Afteni.

În cadrul slujbei divine au fost înălţate rugăciuni pentru izbăvirea de epidemia dăunătoare, cerându-se mila Bunului Dumnezeu și mijlocirea Sfinţilor Săi.

La sfârșitul slujbei, s-a săvârșit o proslăvire către Sfântul Spiridon, Făcătorul de minuni.

Înaltpreasfințitul Savva a ținut o predică, îndemnându-i pe enoriași să-l cinstească pe Sfântul Spiridon al Trimitundei și să-i ceară ajutorul ori de câte ori e nevoie, mai ales, în aceste vremuri de restriște, prin rugăciune, post și slavă. La final, i-a felicitat pe toţi cu prilejul pomenirii acestui mare Sfânt al lui Dumnezeu.

Traducere și preluare de pe diocese-tiras.org


Articole postate de același autor
1020

Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

În Duminica a XXVIII-a după Rusalii, pe 20 decembrie 2020, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, a înălțat rugăciuni pentru sănătatea celor afectați de COVID-19, pentru personalul medical și pentru toți cei ce îngrijesc de cei bolnavi. Totodată au […]