Arhiepiscopul Savva a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în ziua prăznuirii Sfântului Spiridon al Trimitundei

263

Vineri, 25 decembrie 2020, în ziua de pomenire a Sfântului Spiridon, Episcop al Trimitundei și mare făcător de minuni, Arhiepiscopul Savva de Tiraspol și Dubăsari a săvârșit Liturghia divină în Biserica "Înălțarea Sfintei Cruci" din Tiraspol.

Preasfinției Sale i-au coliturghisit ieromonahul Teodosie (Savitschi), preotul Ioan Jerep și protodeaconul Serghie Afteni.

În cadrul slujbei divine au fost înălţate rugăciuni pentru izbăvirea de epidemia dăunătoare, cerându-se mila Bunului Dumnezeu și mijlocirea Sfinţilor Săi.

La sfârșitul slujbei, s-a săvârșit o proslăvire către Sfântul Spiridon, Făcătorul de minuni.

Înaltpreasfințitul Savva a ținut o predică, îndemnându-i pe enoriași să-l cinstească pe Sfântul Spiridon al Trimitundei și să-i ceară ajutorul ori de câte ori e nevoie, mai ales, în aceste vremuri de restriște, prin rugăciune, post și slavă. La final, i-a felicitat pe toţi cu prilejul pomenirii acestui mare Sfânt al lui Dumnezeu.

Traducere și preluare de pe diocese-tiras.org


Articole postate de același autor
2424

Necrolog: Arhimandritul Rafail (Bodiu) – slujitor plin de har și duhovnic iscusit

În zorii zilei de 13 octombrie 2020, toaca și clopotul Mănăstirii Nicoreni vesteau trista trecere la Domnul a părintelui stareț Arhimandritul Rafail (Bodiu). După o boală grea și nemiloasă, la vârsta de 60 de ani, a încetat bătaia inimii unui vrednic slujitor și mare duhovnic din nordul republicii. De mic auzeam de un preot cu […]