O seara duhovnicească consacrată martiriului din închisorile comuniste în parohia din s. Lucășeuca

661

„Dumnezeu o vrut să facă sfinţi cu comunismul ista, mulţi sfinţi o făcut Dumnezeu printr-înşii…”
(Părintele Selafiil de la Noul Neamț)

Cu Binecuvântarea Prea Sfințitului Siluan, Episcop de Orhei, în seara zilei de 25 noiembrie 2019, în parohia cu hramul „Sfânta Treime” din s. Lucășeuca, r-ul Orhei s-a desfăşurat seara duhovnicească consacrată martiriului din închisorile comuniste din România. Invitați ai evenimentului au fost teologul Danion Vasile și Parintele Valerian Grecu.

Cei prezenți au avut parte de o incursiune în durerea și strășnicia lagărelor comuniste din România: Aiud, Ploiești... Părintele Valerian, nu din auzite a povestit durerile prin care a trecut poporul român în dorința de ași apăra identitatea religioasă. Acolo, Părintele Valerian a iubit suferința. Acolo sa învățat al vedea pe Dumnezeu!

sursa http://manastireacurchi.md/


Articole postate de același autor
1314

Slujire arhierească în Duminica a XXIV – a după Pogorârea Duhului Sfânt, la Catedrala Episcopală din Soroca

În Duminica a XXIV – a după Pogorârea Duhului Sfânt, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca. Biserica a rânduit ca astăzi, la Sfânta Liturghie, să fie citit textul evanghelic care ne prezintă Învierea fiicei lui Iair, dar şi vindecarea […]


Foto