Gestul unui copil de 13 ani i-a înseninat zilele unei femei sărmane de 83 de ani

5208

Un băiat de 13 ani din Argeş a găsit o pe bătrână pe stradă şi a condus-o acasă. Impresionat de sărăcia şi mizeria în care îşi ducea viaţa, puştiul a postat câteva poze pe o reţea de socializare şi a vorbit despre greutăţile bătrânei care trăieşte dintr-un venit de 180 de lei, fără niciun alt ajutor. În scurt timp, oamenii s-au mobilizat şi au început să vină cu sacoşele pline cu alimente şi alte bunuri acasă la femeie.

Maria Petrică, Tanti Marioara, cum îi spun cei care o cunosc, are 82 de ani şi locuieşte într-un cătun de lângă Ştefaneşti, singură, cu durerile bătrâneţii şi tristeţea singurătăţii. Un câine şi două pisici sunt singurele suflete din bătătură care-i ţin femeii de urât. Sărbătorile şi le-a petrecut în căsuţa mică, de chirpici, cu acoperişul şubred, care stă să cadă. Abia a avut ce pune pe masă, pentru că din venitul de 180 de lei n-a putut păstra deoparte nici pentru Crăciun, nici pentru Anul Nou. A stat tăcută, lângă fereastră, aşteptând ca cineva să-i treacă pragul şi s-o întrebe măcar de sănătate.

“Ehe, erau vremuri în care creşteam şi eu porc, dar nu mai pot acum, de bătrâneţe… Am luat de ici, de colo, o bucăţică de carne, să nu zic că n-am şi am stat în casă, singură cuc, cum stau mereu. Nu trece nimeni să mă vadă, nici măcar vecinii…” , a povestit, cu amar, bătrâna.

Are un fiu care locuieşte în Piteşti, dar vine rar să-şi viziteze mama… De fapt, bătrâna nici nu mai ştie când a văzul ultima dată ţipenie de om în bătătură, până la întâmplarea cu Eduard care i-a mai descreţit frunţile şi alinat chinul din suflet. Băiatul, în vârstă de 13 ani a văzut-o zgribulită pe stradă şi a adus-o acasă. A rămas îngrozit de sărăcia lucie dintre pereţii reci şi scorojiţi ai locuinţei de câţiva metri pătraţi. A făcut câteva poze şi le-a postat pe o reţea de socializare în speranţa că cineva le va vedea şi îi va întinde bătrânei o mână de ajutor.

“I-am adus nişte lemne, pentru că o găsisem înfrigurată pe drum. Nu mi-a venit să cred în ce condiţii trăieşte. Tocmai de-asta am făcut pozele… M-am gândit că, poate, poate cineva o va ajuta şi a ieşit un lucru bun”, spune Eduard Andrei, puştiul care a iniţiat mobilizarea. El însuşi s-a gândit că poate face mai mult pentru bătrână. L-a chemat pe Alexandru, un prieten cu doi ani mai mare şi, împreună, s-au pus să-i spargă femeii toate lemnele din curtea casei. Şi nu mică i-a fost mirarea cănd a văzut că, pe lângă el şi Alexandru, sunt mulţi oameni de bine care vor s-o ajute pe biata femeie.

Unii l-au contactat pe puşti pe internet, alţii au venit direct cu braţele pline, acasă, la bătrână: alimente, haine, lucruri pentru gospodărie, chiar şi un covor. Şi lumea continuă să vină. Cu lacrimi în ochi femeia nici nu ştie cum să mulţumească fiecăruia în parte şi, mai ales, lui Dumnezeu, pentru ziua în care i l-a scos în cale pe puştiul inimos de 13 ani.

sursa adevarul.ro


Articole Asemănătoare
Articole postate de același autor
7130

Atunci când omul se roagă, locul acela se sfinţeşte şi primeşte binecuvântare

Dumnezeu este milostiv şi I se face milă de noi. Rugăciunea iartă toate păcatele, numai rugăciunea poate şterge greşeala. Să curăţim întinăciunea. Strigă: „Am păcătuit, Dumnezeul meu!”, îngenunchează şi curăţeşte-o cu rugăciunea, căci altfel te vei gândi mereu la ea şi te va îmbolnăvi. Atunci când omul se roagă, locul acela se sfinţeşte şi primeşte […]