„Noi minuni ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina. Mărturii de la Mănăstirea Radu Vodă din București”

220

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a fost publicat volumul „Noi minuni ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, Mărturii de la Mănăstirea Radu Vodă din București”, coordonat de Arhim. Nectarie Șofelea, starețul sfântului așezământ și exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Cartea prezintă 113 mărturii recente ale unor oameni din întreaga țară care povestesc ajutorul minunat primit de la sfânt în boli grele sau diverse situații de viață.

„Cartea se oferă ca o lectură duhovnicească de întărire a credinței mărturisitoare, prin cuvinte simple, dar profunde, pentru cei ce Îl caută pe Dumnezeu și sfinți Lui”, se arată în Cuvântul înainte.

Volumul apare pentru a marca două decenii de la aducerea unui fragment din moaștele Sf. Ier. Nectarie la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală.

„În contextul confuziei generale din prezent prin contestarea autenticului credinței, chipul luminos al Sfântului Ierarh Nectarie reprezintă modul de împlinire al cuvintelor Sfintei Evanghelii”, scrie Arhim. Nectarie Șofelea în Cuvântul de binecuvântare care deschide volumul.

Cartea este în curs de apariție pe site-ul Editurii Cuvântul Vieții.

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
1503

Rugăciunea elevului la început de an școlar

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu cel viu, ajută-mi să treacă cu bine acest nou an şcolar ce se începe în această zi. Cel ce ne-ai cerut să fim înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii, luminează-ne cugetele să învăţăm ceea ce trebuie, ca să fim bine pregătiţi pentru viaţa care ne aşteaptă. Tu ştii […]


Foto