„Noi minuni ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina. Mărturii de la Mănăstirea Radu Vodă din București”

795

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a fost publicat volumul „Noi minuni ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, Mărturii de la Mănăstirea Radu Vodă din București”, coordonat de Arhim. Nectarie Șofelea, starețul sfântului așezământ și exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Cartea prezintă 113 mărturii recente ale unor oameni din întreaga țară care povestesc ajutorul minunat primit de la sfânt în boli grele sau diverse situații de viață.

„Cartea se oferă ca o lectură duhovnicească de întărire a credinței mărturisitoare, prin cuvinte simple, dar profunde, pentru cei ce Îl caută pe Dumnezeu și sfinți Lui”, se arată în Cuvântul înainte.

Volumul apare pentru a marca două decenii de la aducerea unui fragment din moaștele Sf. Ier. Nectarie la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală.

„În contextul confuziei generale din prezent prin contestarea autenticului credinței, chipul luminos al Sfântului Ierarh Nectarie reprezintă modul de împlinire al cuvintelor Sfintei Evanghelii”, scrie Arhim. Nectarie Șofelea în Cuvântul de binecuvântare care deschide volumul.

Cartea este în curs de apariție pe site-ul Editurii Cuvântul Vieții.

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
827

Catedrală în cinstea ostașilor: Pe teritoriul Ministerului Apărării se construiește biserica memorială „Ştefan cel Mare”

Catedrala memorială din lemn „Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare și Sfânt”, care se construieşte pe teritoriul Ministerului Apărării în memoria ostaşilor căzuţi pentru credinţă şi ţară, prinde contur. Lăcaşul sfânt a fost deja ridicat, iar muncitorii sunt la etapa de acoperire a turlei centrale și a clopotniței. Totuşi, pentru a duce până la capăt construcţia, […]