Moaştele Sf. Ier. Nectarie de la Eghina au fost aşezate pentru închinare de hramul Mănăstirii Radu Vodă

2158

Sărbătoarea hramului Mănăstirii Radu Vodă din Bucureşti a început sâmbătă, 6 noiembrie 2021, cu aşezarea în curtea aşezământului monahal a moaştelor Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina.

Procesiunea de aşezare a sfintelor moaşte a fost condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

„Sfântul Nectarie este un sfânt foarte iubit nu doar în Bucureşti, nu doar la Eghina acolo unde şi-a încheiat zilele şi a făcut atât de multe minuni atât în timpul vieţii, cât şi după moartea sa, ci pretutindeni”.

„Sfântul Nectarie a fost văzut aievea pe patul celor suferinzi, a ajutat pe mulţi chiar dacă diagnosticele erau cutremurătoare. Sfântul Nectarie este unul dintre sfinţii vindecători, făcători de minuni, şi grabnic ajutători ai credincioşilor. Aşa se explică prezenţa sa prin fragmentele din sfintele sale moaşte care au ajuns aproape în toată lumea”.

„Din anul 2002 un fragment din moaştele sale se află şi în această mănăstire”, a declarat Preasfinţia Sa pentru Trinitas TV la încheierea procesiunii.

Pelerinii au posibilitatea să se roage sfântului vindecător până în seara zilei de 9 noiembrie, ziua sa de cinstire.

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la canonizarea Sfântului Nectarie de la Eghina.

Aşezământul monastic îşi sărbătoreşte hramul principal în ziua Sfintei Treimi.

Mănăstirea Radu Vodă a fost ctitorită de voievodul Alexandru al II-lea Mircea (1568-1577) şi doamna sa, Ecaterina, pentru a-I mulţumi lui Dumnezeu că i-a dăruit victoria în lupta pe care a dat-o pe aceste locuri împotriva lui Vintilă-Vornicul şi Dumbravă-Vornicul. Vodă a ridicat-o cu gândul de a fi Mitropolia Capitalei. Mai multe aspecte istorice, aici.

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
381

Duminica dinaintea Botezului Domnului la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca

În Duminica dinaintea Botezului Domnului, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului”, din orașul Soroca. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a subliniat că: “Pericopa Sfintei Evanghelii de astăzi, ne înfățișează pe Sfântul Ioan Botezătorul – cel […]


Foto