Aniversare centenară la Mănăstirea Văratec

183

Schimonahia Emanuela Rusu, viețuitoare a mănăstirii nemțene Văratec, a fost sărbătorită de obște la împlinirea unui secol de viață.

Maica stareță Iosefina Giosanu împreună cu părintele duhovnic al mănăstirii și cu un grup de maici au venit la chilia maicii Emanuela să facă o rugăciune de mulțumire către Bunul Dumnezeu și să o felicite pentru frumoasa vârsta pe care a împlinit-o în 19 noiembrie. La eveniment a fost și o delegație din partea Primăriei Văratec, care i-a înmânat o diplomă de onoare și un buchet de flori din partea primăriei. Maica Emanuela este originară din județul Iași, din comuna Șipote. La botez a primit numele de Emilia, iar părinții ei se numeau Alexandru și Maria. Venind în mănăstire, maica Emanuela a avut diverse ascultări. A intrat de tânără în monahism, la vârsta de 20 de ani, dar, din cauza împrejurărilor decretului din 1959, a fost scoasă din mănăstire și a revenit abia în anul 1993. La întoarcerea în mănăstire, maica era nelipsită de la slujbele Bisericii, se ruga, postea și povățuia pe cine întâlnea în cale. În singurătatea ei, la chilie a avut binecuvântarea de a primi schima cea mare și singura îndeletnicire o reprezentau rugăciunea și canonul.

„Este o mare bucurie pentru mănăstirea noastră, pentru faptul că un astfel de eveniment nu a mai avut loc în ultimii 50 de ani. Maica Emanuela se bucură că a ajuns la această venerabilă vârstă și își dorește ca toți cei care o știu și au felicitat-o astăzi, cu prilejul zilei de naștere, să primească binecuvântare de la Bunul Dumnezeu”, a arătat maica stareță Iosefina.

Sursa: ziarullumina.ro


Articole postate de același autor
666

Persecuțiile împotriva creștinilor s-au agravat în pandemie

Raportul din 2019 al aceleiași organizații descoperise 260 milioane de creștini persecutați la nivel global. Organizația monitorizează toate incidentele, de la „opresiunea zilnică discretă” până la „violențele cele mai grave”. „Minoritățile creștine persecutate s-au confruntat cu violențe fără precedent și o discriminare mai mare. Pandemia de COVID-19 a amplificat tendințele pe care le observăm de […]


Foto