Aniversare centenară la Mănăstirea Văratec

701

Schimonahia Emanuela Rusu, viețuitoare a mănăstirii nemțene Văratec, a fost sărbătorită de obște la împlinirea unui secol de viață.

Maica stareță Iosefina Giosanu împreună cu părintele duhovnic al mănăstirii și cu un grup de maici au venit la chilia maicii Emanuela să facă o rugăciune de mulțumire către Bunul Dumnezeu și să o felicite pentru frumoasa vârsta pe care a împlinit-o în 19 noiembrie. La eveniment a fost și o delegație din partea Primăriei Văratec, care i-a înmânat o diplomă de onoare și un buchet de flori din partea primăriei. Maica Emanuela este originară din județul Iași, din comuna Șipote. La botez a primit numele de Emilia, iar părinții ei se numeau Alexandru și Maria. Venind în mănăstire, maica Emanuela a avut diverse ascultări. A intrat de tânără în monahism, la vârsta de 20 de ani, dar, din cauza împrejurărilor decretului din 1959, a fost scoasă din mănăstire și a revenit abia în anul 1993. La întoarcerea în mănăstire, maica era nelipsită de la slujbele Bisericii, se ruga, postea și povățuia pe cine întâlnea în cale. În singurătatea ei, la chilie a avut binecuvântarea de a primi schima cea mare și singura îndeletnicire o reprezentau rugăciunea și canonul.

„Este o mare bucurie pentru mănăstirea noastră, pentru faptul că un astfel de eveniment nu a mai avut loc în ultimii 50 de ani. Maica Emanuela se bucură că a ajuns la această venerabilă vârstă și își dorește ca toți cei care o știu și au felicitat-o astăzi, cu prilejul zilei de naștere, să primească binecuvântare de la Bunul Dumnezeu”, a arătat maica stareță Iosefina.

Sursa: ziarullumina.ro


Articole postate de același autor
1100

Orice cuvânt al nostru este o lucrare

Cât de trist şi dureros este când lucrarea noastră e parazitată de duhuri rele. Orice chemare, orice invocare a celui rău sau orice gând rău, primit şi mestecat în mintea şi inima noastră, face ca lucrul nostru să fie o lucrare umano-demonică. Este o împreună-lucrare cu diavolul. Dacă în timp ce tai ceapă îl dau relelor […]


Foto