Mitropolitul Onufrie: ”Ne rugăm lui Dumnezeu pentru pace, și iubirea să învingă răul”

385
Preafericitul Mitropolit Onufrie al Kievului și al Ucrainei a numit negocierile dintre Rusia și Ucraina primul pas uman.

În data de 20 martie 2022, după o slujbă pentru pace în Ucraina, Preafericitul Mitropolit Onufrie a făcut apel ca dragostea să învingă răutatea care stăpânește oamenii, relatează news.church.ua.

„Astăzi ne-am rugat la Sfânta Liturghie și acum am săvârșit o rugăciune pentru pace în statul nostru, pentru pace în Ucraina. O rugăm pe Preasfânta Fecioară Maria, pe Preacuvioșii Părinții noștri Antonie și Teodosie și toți cuvioșii din Lavra Peșterilor să ceară de la Dumnezeu iertarea păcatelor noastre și să ne dăruiască pace”, a notat Preafericitul.

Potrivit Preafericirii Sale, negocierile începute între Rusia și Ucraina nu sunt ușoare, dar acesta este primul pas uman.

„Nu este ușor, dar acesta este deja primul pas, este deja un pas uman, atunci când se încearcă rezolvarea problemelor apărute între oameni cu ajutorul unui cuvânt înțelept. Îmi doresc ca aceste negocieri să aibă o continuare bună, să fie încununate cu decizii rezonabile, echilibrate, iar dragostea să învingă răutatea care stăpânește oamenii”, a spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

„Dumnezeu să binecuvânteze pământul nostru, conducerea noastră, armata noastră și tot poporul nostru ucrainean”, a spus Preafericitul Mitropolit Onufrie.

UJO a scris mai devreme că Preafericirea Sa a condus liturghia, rugăciunea specială și procesiunea Calea Crucii la Lavra Peșterilor de la Kiev.

Sursa: spzh.news/ro


Articole postate de același autor
362

Preoteasa Maria Mihalaș a fost condusă pe ultimul drum | Episcopul Ioan al Sorocii a oficiat slujba înmormântării

Vineri, 15 aprilie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit rânduiala înmormântării nou-adormitei preotese Maria Mihalaș, la biserica „Buna Vestire” din Chișinău. Cântările şi rugăciunile prin care Biserica a petrecut-o astăzi pe roaba lui Dumnezeu Maria preoteasa, au exprimat nu doar speranţa […]


Foto