Mitropolitul Onufrie: ”Cea mai mare dorință a mea este să se termine războiul sângeros”

196
Preafericitul Mitropolit Onufrie a exprimat speranța că prin rugăciunile Sfântului Onufrie cel Mare și ale altor sfinți, Dumnezeu va opri războiul.

În ziua de 25 iunie 2022, după liturghia solemnă cu ocazia prăznuirii zilei Sfântului Onufrie cel Mare, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a adresat tuturor celor prezenți cuvinte de recunoștință pentru rugăciune și a spus că cea mai mare dorință a sa este sfârșitul războiului sângeros, relatează news.church.ua.

„Mor oameni pașnici care, în general, nu sunt vinovați de nimic – aceasta este cea mai mare tristețe care astăzi mă apasă nu numai pe mine, ci pe toți. Ne rugăm ca Dumnezeu să le dea înțelepciune celor care ne atacă, pentru că războiul nu este ceva ce Dumnezeu binecuvântează”, a spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Preafericirea Sa speră că prin rugăciunile Sfântului Onufrie cel Mare și ale altor sfinți, Dumnezeu va opri această ucidere nebună a oamenilor și va dărui pace și armonie în țara noastră.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a reamintit că numai cu Dumnezeu poți merge pe calea cea bună pe pământ, făcând fapte bune.

„Vă doresc tuturor, dragi frați și surori, să mergem pe calea dragostei, smereniei, rugăciunii și răbdării. Fie ca Domnul, prin rugăciunile Sfântului Onufrie, să ne mântuiască pe toți și să dea pământului nostru pace și binecuvântare”, a spus Preafericitul Părinte Mitropolit.

UJO a raportat mai devreme că Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a condus liturghia festivă în ziua Sfântului Onufrie cel Mare.

Sursa: spzh.news/ro


Articole postate de același autor
203

Slujire arhierească la Sfânta Mănăstire „Înălțarea Domnului” – Hîrjauca, în a treia zi de Învierea Domnului

Marți, 26 aprilie, 2022, în a treia ziua de Învierea Domnului, Înalpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiata Dumnezeiasca Liturghie la Sfânta Mănăstire „Înălțarea Domnului” din s. Hîrjauca, r. Călărași. În dimineața zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat călduros de Starețul Mănăstirii, Arhimandritul KIRIL (Braguța), soborul de slujitori și credincioșii prezenți. După aceasta, înainte de începerea Sfintei Liturghii, Ierarhul dimpreună cu soborul de slujitori au săvârșit rânduiala […]


Foto