Mitropolitul Onufrie: ”Cea mai mare dorință a mea este să se termine războiul sângeros”

639
Preafericitul Mitropolit Onufrie a exprimat speranța că prin rugăciunile Sfântului Onufrie cel Mare și ale altor sfinți, Dumnezeu va opri războiul.

În ziua de 25 iunie 2022, după liturghia solemnă cu ocazia prăznuirii zilei Sfântului Onufrie cel Mare, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a adresat tuturor celor prezenți cuvinte de recunoștință pentru rugăciune și a spus că cea mai mare dorință a sa este sfârșitul războiului sângeros, relatează news.church.ua.

„Mor oameni pașnici care, în general, nu sunt vinovați de nimic – aceasta este cea mai mare tristețe care astăzi mă apasă nu numai pe mine, ci pe toți. Ne rugăm ca Dumnezeu să le dea înțelepciune celor care ne atacă, pentru că războiul nu este ceva ce Dumnezeu binecuvântează”, a spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Preafericirea Sa speră că prin rugăciunile Sfântului Onufrie cel Mare și ale altor sfinți, Dumnezeu va opri această ucidere nebună a oamenilor și va dărui pace și armonie în țara noastră.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a reamintit că numai cu Dumnezeu poți merge pe calea cea bună pe pământ, făcând fapte bune.

„Vă doresc tuturor, dragi frați și surori, să mergem pe calea dragostei, smereniei, rugăciunii și răbdării. Fie ca Domnul, prin rugăciunile Sfântului Onufrie, să ne mântuiască pe toți și să dea pământului nostru pace și binecuvântare”, a spus Preafericitul Părinte Mitropolit.

UJO a raportat mai devreme că Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a condus liturghia festivă în ziua Sfântului Onufrie cel Mare.

Sursa: spzh.news/ro


Articole postate de același autor
611

Acord de colaborare între Comitetul Sindical al angajaților USM și biserica universitară

La 14 decembrie 2021 a fost binecuvântat sediul renovat al Comitetului Sindical al angajaților USM. Ceremonia religioasă a fost oficiată de către pr. Octavian Moșin. La eveniment au fost prezenți dl Efimie Chilari, președintele Comitetului Sindical, precum și angajații instituției. Din partea universității au participat doamnele prorectori Otilia Dandara și Violeta Cojocaru. După slujba de […]