La Soroca au avut loc activități dedicate Sfântului Ștefan cel Mare

243

În fiecare an, la data de 2 iulie, la Soroca se desfășoară activități dedicate Sfântului Ștefan cel Mare, organizate de către Vicariatul de Soroca și Consiliul raional Soroca. În acest an consemnăm 518 ani din ziua trecerii la cele cerești a Marelui Domnitor.

Astfel, în dimineața zilei, Episcopul Ioan al Sorocii împreună cu un sobor de preoți s-au adunat în preajma Cetății Soroca, săvârșind slujba Acatistului Sfântului. Apoi, PS Ioan a adresat mesaj de felicitare celor prezenți, elogiind personalitatea Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare.

A urmat spectacolul omagial, dedicat Binecredinciosului Voievod.

După încheierea programului cultural-artistic, clerul, autoritățile raionale și municipale, dar și creștinii prezenți s-au deplasat la monumentul Sfântului Ștefan cel Mare din Piața Libertății a municipiului Soroca, unde a avut loc depuneri de flori.

La data de 15 iulie, ziua prăznuirii Binecredinciosului Voievod, în parohiile sorocene, se săvârșește slujbă praznicală, urmată de manifestații culturale.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
2395

Declarația Papei Francisc și problema familiei în creștinism

Papa Francisc a făcut o declarație care a produs și va produce cutremur: „Persoanele homosexuale au dreptul de a se afla într-o familie. Ele sunt copii ai lui Dumnezeu și au dreptul la familie. Nimeni nu ar trebui exclus sau făcut nefericit din cauza asta”. Prin această declarație Papa a creeat o ruptură față de […]


Foto