La Soroca au avut loc activități dedicate Sfântului Ștefan cel Mare

871

În fiecare an, la data de 2 iulie, la Soroca se desfășoară activități dedicate Sfântului Ștefan cel Mare, organizate de către Vicariatul de Soroca și Consiliul raional Soroca. În acest an consemnăm 518 ani din ziua trecerii la cele cerești a Marelui Domnitor.

Astfel, în dimineața zilei, Episcopul Ioan al Sorocii împreună cu un sobor de preoți s-au adunat în preajma Cetății Soroca, săvârșind slujba Acatistului Sfântului. Apoi, PS Ioan a adresat mesaj de felicitare celor prezenți, elogiind personalitatea Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare.

A urmat spectacolul omagial, dedicat Binecredinciosului Voievod.

După încheierea programului cultural-artistic, clerul, autoritățile raionale și municipale, dar și creștinii prezenți s-au deplasat la monumentul Sfântului Ștefan cel Mare din Piața Libertății a municipiului Soroca, unde a avut loc depuneri de flori.

La data de 15 iulie, ziua prăznuirii Binecredinciosului Voievod, în parohiile sorocene, se săvârșește slujbă praznicală, urmată de manifestații culturale.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1005

„Cerurile s-au deschis!” (Mt 3, 16) Arătarea Domnului prăznuită la Mănăstirea Curchi

„Harul dumnezeiesc și mântuitor s-a arătat astăzi tuturor oamenilor în Botezul Tău, Hristoase, Mântuitorule; căci ai venit la Iordan, Unule, să curățești păcatele oamenilor și să zdrobești capetele balaurilor ce se încuibaseră acolo, dăruind harul botezului care dezleagă sufletele și trupurile noastre…” (Acatistul Sărbătorii) De Sărbătoarea Arătării Domnului, Preasfinţitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan […]