La Soroca au avut loc activități dedicate Sfântului Ștefan cel Mare

698

În fiecare an, la data de 2 iulie, la Soroca se desfășoară activități dedicate Sfântului Ștefan cel Mare, organizate de către Vicariatul de Soroca și Consiliul raional Soroca. În acest an consemnăm 518 ani din ziua trecerii la cele cerești a Marelui Domnitor.

Astfel, în dimineața zilei, Episcopul Ioan al Sorocii împreună cu un sobor de preoți s-au adunat în preajma Cetății Soroca, săvârșind slujba Acatistului Sfântului. Apoi, PS Ioan a adresat mesaj de felicitare celor prezenți, elogiind personalitatea Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare.

A urmat spectacolul omagial, dedicat Binecredinciosului Voievod.

După încheierea programului cultural-artistic, clerul, autoritățile raionale și municipale, dar și creștinii prezenți s-au deplasat la monumentul Sfântului Ștefan cel Mare din Piața Libertății a municipiului Soroca, unde a avut loc depuneri de flori.

La data de 15 iulie, ziua prăznuirii Binecredinciosului Voievod, în parohiile sorocene, se săvârșește slujbă praznicală, urmată de manifestații culturale.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
2960

Răspuns pentru o inimă chinuită de tristețe

Scrii că te chinuie o tristeţe de neînvins şi inexplicabilă. Trupeşte eşti sănătoasă, casa ţi-e plină, dar inima îţi e pustie. De fapt, inima ţi-este plină de întristare întunecată. Te duci, din obligaţie, la distracţii şi spectacole, dar asta îţi măreşte şi mai mult întristarea. Păzeşte-te bine, aceasta este o boală primejdioasă a sufletului. Ea […]