Mitropolia Moldovei în parteneriat cu AO „Viață fără leucemie” lansează Campania „Donează o jucărie pentru un copil bolnav de cancer!”

748

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei în parteneriat cu AO „Viață fără leucemie” lansează Campania „Donează o jucărie pentru un copil bolnav de cancer!”. Campania se va desfășura în perioada 1-31 octombrie 2020 și vine în susținerea copiilor care suferă de maladii oncologice, internați în Institutul Oncologic din Republica Moldova.

Este foarte dificil să explici unui copil mic, aflat în tratament la oncologie, de ce este necesar să suporte dureri în mod constant. Și cel mai important – de ce mama sau tata nu îl pot ajuta să scape de suferințe.

Pentru a susține copiii să poată rezista acestor tratamente îndelungate, în secțiile pediatrice ale Institutului Oncologic este mereu prezentă „Cutia Curajului”. De fiecare dată după o procedură sau injecție dureroasă micul nostru erou își alege un cadou de consolare, un premiu pentru curajul de care a dat dovadă. Într-o singură lună, un copil poate colecta de la 5 până la 10 astfel de premii. Prin urmare, stocul de jucării trebuie completat în mod regulat.

Aceste premii mai sunt și o întruchipare a speranțelor acestor bravi copii spre vindecare de maladia odioasă și de reîntoarcere în lumea minunată a copilăriei fără dureri și suferințe.

Fă și tu parte din visul lor, donând:

jucării (diferite dimensiuni, pentru băieței și fetițe cu vârsta de la 0 până la 18 ani, cu excepția jucăriilor moi);

rechizite școlare (caiete, creioane, carioci, pixuri, foarfece, etc);

materiale pentru activitățile creative (acuarele, album de desen, hârtie și carton colorat, plastilină, etc);

cărți (literatură artistică, enciclopedii, poezii, povești, etc, în limbile română și rusă);

puzzle-uri, precum și orice alte lucrușoare care pot readuce bucuria în ochii copiilor internați în secțiile de oncologie pediatrică.

Jucăriile vor fi oferite copiilor prin intermediul „Cutiei Curajului” sau cu diverse ocazii prin „Punguța cu surprize” (zile de naștere, 1 iunie, Paști, Crăciun, etc) de către voluntarii AO „Viață fără leucemie”.

IMPORTANT: Obiectele oferite trebuie să fie noi, de calitate bună. Jucării din sticlă sau ceramică și jucării moi nu se permit, deoarece sunt dificil de dezinfectat.

Pentru a aduce darul, cât și pentru alte detalii Vă suntem la dispoziția Dumneavoastră la adresa: Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” de pe teritoriul Catedralei „Înălțarea Domnului” (Sf. Vineri), mun. Chișinău, strada Grigore Ureche, nr. 58, dar și la numerele de tel. 067223981, 060200523.

 

Sursa: regional.md


Articole postate de același autor
2210

Poate să creadă cineva, fără să participe la sfintele Taine ale Bisericii?

Este cu putință să creadă cineva, fără să participe la sfintele Taine ale Bisericii? Domnul, ca Nou Adam, îi naște din nou pe cei care participă la trupul Lui, Biserica, la adevărata și veșnica viață, îi hrănește cu harul Preasfântului Duh și le dă posibilitatea să guste viața dumnezeiască în acord cu scopul pentru care […]