Te invităm în Echipa de tineri voluntari a Mitropoliei Moldovei!

1473

Grupul de tineri voluntari ,,Părintele Sofian Boghiu” recrutează noi membri în scopul susținerii activităților social-filantropice organizate de către Biserica Ortodoxă din Moldova, prin Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate.

Organizația misionară de tineri reprezintă un model de implicare și schimbare socială, în care tinerii de diferite vârste identifică problemele reale cu care se confruntă comunitatea și găsesc soluții corecte pentru rezolvarea acestora.

Aici, vei reuși să găsești un mediu favorabil de activitate în grup, fiind împreună o voce auzită a Bisericii, în această societate încercată de tot mai multe provocări la adresa tinerei generații.

Anual prin zeci de proiecte și inițiative grupul de voluntari ajunge la mii de beneficiari: copii, tineri, adulți, bătrâni, care se confruntă cu diferite probleme precum: sărăcia, violența, probleme de sănătate, încălcarea drepturilor, discriminare, acces redus la resurse sau educație,  ș. a.

Grupul de voluntari activează în cadrul Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” de pe teritoriul Catedralei „Înălțarea Domnului” (Sf. Vineri) din Capitală, unde tinerii au posibilitatea să se antreneze în mai multe activități ce vin în susținerea persoanelor provenite din familiile social-vulnerabile, bătrânilor singuratici, persoanelor fără adăpost, familiilor numeroase, precum și în susținerea dezvoltării armonioase a copiilor și tinerilor proveniți din aceste medii și reintegrarea lor în societate: culturale, educative, de caritate, garderobă socială, cantină socială, cercuri pe interese, asistență socială și spirituală, studiu biblic, conferințe și întâlniri tematice, ș. a.

Totodată, la finalul perioadei activității de voluntariat aceștia vor beneficia de: carnet de voluntar, scrisoare de recomandare, dar și alte distincții oferite din partea Bisericii și alte autorități pentru implicarea în activitățile realizate spre binele Bisericii și al semenilor.

Termenul limită pentru înscriere este 1 octombrie 2020.

Dacă dorești să faci parte din această echipă trimite CV la adresa: [email protected] sau ne puteți găsi pe pagina de Facebook: Tinerii voluntari „Părintele Sofian Boghiu”, precum și la adresa: Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” (Catedrala „Înălțarea Domnului” – Sf. Vineri), mun. Chișinău, strada Grigore Ureche, nr. 58.

Telefon de contact: 060190992 (Marin Covalciuc, Coordonatorul Grupului de voluntari).

 

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
501

Secretarul mitropolitan Prot. mitr. Vadim Cheibaș a avut o întrevedere cu dl George Antoun, director regional IOCC (International Orthodox Christian Charities)

Secretarul mitropolitan prot. mitr. Vadim Cheibaș, ca urmare a binecuvântării ÎPS Mitropolit Vladimir, a avut, la 4 noiembrie 2022, la reședința mitropolitană, o întrevedere cu dl George Antoun, director regional IOCC (International Orthodox Christian Charities), responsabil pentru Ucraina. În cadrul întrevederii au fost puse în discuție problemele cu care se confruntă refugiații ucraineni și s-au […]