Mănăstirea Curchi — 250 de ani de istorie și spiritualitate ortodoxă

275

Sâmbătă, 1 aprilie 2023, a fost dat start evenimentelor consacrate aniversării a 250 de ani de la întemeierea așezământului monahal Curchi. Primul eveniment organizat în acest sens l-a reprezentat Masa rotundă cu genericul: ”Mănăstirea Curchi – centru de cultură și viață duhovnicească”.

Masă rotundă a fost organizată în incinta Bisericii «Sfântul Mare Mucenic Dimitrie», cea mai veche Biserică a Mănăstirii Curchi. Evenimentul a reunit mai multe cadre didactice și studenți a Universității de Stat din Moldova.

În cadrul colocviului s-au abordat diverse subiecte, de la istoria Mănăstirii și rolul acesteia în viața religioasă și culturală a țării, până la impactul actual al așezământului monahal în zidirea duhovnicească a tinerei generații.

Cu câteva comunicate au venit Arhim. Iov (Cristea), Prot. Octavian Moșin, Dr. hab. Ion Gumenîi, Dr. conf. univ. Maria Hămuraru și masterandul Adrian Buligari.

Sursa: PS Siluan


Articole postate de același autor
1300

Domnul Hristos este binevoitor faţă de toţi păcătoșii

E o mare bucurie să ştim că cel dintâi moştenitor al raiului a fost un tâlhar pocăit. De ce? Ca să îndrăznească toţi cei ce, făcând rele, se întorc la Domnul Hristos, să îndrăznească şi să ştie că Domnul Hristos nu are pe nimenea de pierdut şi că mântuieşte pe toţi aceia care vor să […]