Activitate la Academia de Teologie Ortodoxă: Responsabilitatea creștinului față de femeia însărcinată și de copilul nenăscut

259

Seminarul intitulat ,,Responsabilitatea creștinului față de femeia însărcinată și de copilul nenăscut” a avut loc  în data de 28 martie 2023, la Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova. Nadejda Usatîi, reprezentanta Asociației Moldova pentru viață a susținut un discurs despre menirea fiecărui creștin de a apăra taina vieții.

Este bine știut că viitorul lumii noi se află în brațele mamei, iar Jean Giraudoux spunea că vremea în care femeia nu mai știe să iubească și să se dăruiască ,,este sfârșitul lumii”! Vocația femeii este legată de viață, de iubire, de dăruire. Ea este menită să devină purtătoarea acestor valori. Or, atunci când aflăm că o femeie poartă un prunc în pântece suntem și noi chemați la această responsabilitate creștină.

,,Spuneți-i împăratului vostru să ia viața atunci când poate să o dea înapoi”. Așa le-a spus un sfânt legiunilor romane care veneau să pedepsească niște locuitori. Nimeni nu este în drept să curme viața unui copil mic, vulnerabil. Atunci când viața copilului nenăscut poate fi în pericol, mama însărcinată are nevoie de ajutorul nostru pentru a rămâne păzitoarea valorilor vieții.   

Demnitatea umană nu are confesiune, nu are țară… și toți copiii născuți și nenăscuți sunt speranța și visele noastre, ei vor lumina ca niște torțe întreaga umanitate. Viitorul este pro-viață!

La finalul întâlnirii, Nadejda Usatîi a oferit în dar tuturor celor prezenți materiale informative cu tematica pro-viață.

Aducem sincere mulțumiri Preotului Andrei Oistric, decan al Facultății de Teologie și Părintelui profesor Iulian Rață, pentru frumoasa inițiativă, și tuturor participanților pentru bunăvoință.  

Sperăm să dezvoltăm lucrurile bune în continuare, spre folosul întregii societăți.

Amintim că Luna pentru viață (1-31 martie) 2023 ,,Viitorul este pro-viață” este dedicată activităților pentru viață. Evenimentele pro-viață se desfășoară în mai multe localități din țară, începând cu anul 2015. Organizatorii locali sunt independenți unii de alții.

 

Biroul de presă AO Moldova pentru viață

Sursa: moldovapentruviata.md

 


Articole postate de același autor
1502

Rugăciune de mulțumire către Maica Domnului

Preasfântă Fecioară, Preacurată Maică Născătoare de Dumnezeu, Îţi mulţumesc că ne eşti şi nouă Mamă Bună, Iubitoare şi Grabnic Ajutătoare! Îţi mulţumesc pentru toate icoanele Tale făcătoare de minuni şi pentru tot Harul care se revarsă prin ele! Îţi mulţumesc Măicuţă pentru toate comunicările Tale sfinte, pentru sănătate, pentru ajutor, pentru grija Ta de Mamă […]