Liturghie arhierească în a doua zi de Învierea Domnului, săvârșită la Catedrala Episcopală ,,Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din or. Nisporeni

515

Luni, 25 aprilie 2022, în a doua zi de Învierea Domnului, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Arhangheli Mihail și Gavriil” din or. Nisporeni.

Alături de Ierarh a coliturghisit Prot. Vadim Corostinschi, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, prot. Vitalie Cozari, Protopopul de Nisporeni, pr. Andrei Guțu, cleric al bisericii menționate, dar și alți slujitorii din cuprinsul Protopopiatului Nisporeni.

În timpul Sfintei Liturghii, Ierarhul a înălțat rugăciuni către Dumnezeu pentru sporul duhovnicesc și sănătatea trupească și sufletească a credincioșilor și enoriașilor acestei Catedrale.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Înaltreasfinția Sa a rostit un frumos cuvânt de felicitare, dimpreună cu doriri de sănătate și împliniri duhovnicești pentru toți creștinii prezenți.

După aceasta Ierarhul l-a felicitat pe Protod. Victor Rotari, cu ocazia împlinirii a 34 ani de viață, dorindu-i multă sănătate spor și ajutor duhovnicesc.

Răspunsurile liturgice și frumoasele cântări pascale, au fost interpretate armonios și deosebit de Corul de copii al Catedralei Episcopale din Mun. Ungheni, condus de preoteasa Liliana Rotari.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
941

O Catedrală este o investiție în demnitatea unui popor

În legătură cu unele știri și articole apărute în mass-media, cu privire la alocarea unui milion de lei pe timp de criză de către Consiliul Raional Edineț, pentru construirea Catedralei din Edineț, Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media a Mitropoliei Moldovei vine cu următoarele precizări: Ideea ridicării unui lăcaș de cult ortodox reprezentativ […]


Foto