Liturghie Arhierească în a doua zi de Paști

711

În a doua zi de Paști, începînd cu ora 8.oo, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei slujba utreniei Pascale şi Sfînta Dumnezeiasca Liturghie.

Sfînta Liturghie a fost urmată de procesiunea înconjurării bisericii cu citirea pericopelor evanghelice ale Învierii. În cuvîntul de învățătură, Vlădica Nicodim a vorbit despre Învierea Domnului care a servit drept temei al credinței și al propovăduirii creștine, prin lumina și bucuria căreia, inima și sufletul creștinilor se pătrund de lumina harului dumnezeiesc și se transfigurează, devenind mai receptive la mesajul Veștii celei Bune a Răscumpărării din păcat și din moarte a neamului omenesc.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
1371

Sf. Parascheva, de 380 de ani la Iași. „Cât de săracă ar fi fost Moldova şi ţara, Iaşul şi Catedrala, fără prezenţa ei”

„Doamne, cât de săracă ar fi fost Moldova şi ţara, Iaşul şi Catedrala, fără prezenţa aici a sfintelor moaşte ale Sfintei Cuvioase Parascheva”, a spus Mitropolitul Teofan duminică, la „sărbătoarea de mulțumire” organizată cu ocazia împlinirii a 380 de ani de când a fost adusă la Iași cinstita raclă. Cu această ocazie, IPS Teofan a […]