Pocăinţa sinceră aduce iertare şi bucurie

1505

Care este prima treaptă a spovedaniei? Să conştientizezi păcatul. Care este a doua? Căinţa. Ce spune Evanghelia? Căci şi fiul risipitor a conştientizat, şi-a dat seama unde se află, şi-a dat seama că mănâncă roşcove cu porcii, s-a căit şi a zis aşa: „Mă voi duce la tatăl meu şi îi voi zice: «Tată, am greşit la cer şi înaintea Ta. Primeşte-mă ca pe ultimul, ca pe un argat, dar primeşte-mă la tine în casă»”.

Şi aşa a făcut şi s-a dus. Ce a urmat, dacă a procedat aşa? A urmat iertarea şi răsplata: a făcut un ospăţ pentru el. Aşa şi pentru noi. Dumnezeu se bucură, şi îngerii se bucură în ceruri, când ne întoarcem de la păcat.

Şi vrem să facem aceasta şi de fiecare dată când ne întoarcem la Tatăl ceresc, în Biserica lui Dumnezeu Cel Viu, din morţi ce eram  devenim vii şi plăcuţi lui Dumnezeu. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

 

(Preot Nicolae Tănase, Să nu-L răstignim iarăşi pe Hristos, Editura Agaton, Făgăraș, 2011, p. 78)


Articole postate de același autor
504

”Taina vindecătoare a Sfântului Maslu” – o carte foarte utilă și mult așteptată

Recent, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, și prin truda Prot. Nicolai BOIAN, a văzut lumina tiparului cartea ,,Taina vindecătoare a Sfântului Maslu”, o publicație, mai mult decât necesară în aceste timpuri încercate de multe boli și neputințe trupești și sufletești. Căci astăzi avem multă lume bolnavă, […]


Foto