În urma unui tragic accident rutier a trecut la cele veșnice Diaconul Gheorghe Cioruța

2068

În dimineața zilei de 17 iunie, în urma unui tragic accident rutier a trecut la cele veșnice Diaconul Gheorghe Cioruța, slujitor la biserica „Sf. Arhanghel Mihail” de pe lângă Spitalul clinic municipal „Sf. Arhanghel Mihail” din municipiul Chișinău.

Născut la data de 10.05.1996 în orașul Bălți. A absolvit Academia de Teologie Ortodoxă din Chișinău în anul 2021. A fost hirotonit diacon de către ÎPS Mitropolit Vladimir în data de 10.12.2021.

Din momentul hirotoniei sale a slujit la biserica „Sf. Arhanghel Mihail” de pe lângă Spitalul clinic municipal „Sf. Arhanghel Mihail” (Spitalul nr. 2 din Chișinău).

Părintele Diacon Gheorghe Cioruța a lăsat în urma sa familia îndurerată, soția și un copil mic de numai un an.

Moartea şi Învierea Domnului nostru Iisus Hristos arată calea spre adevăr şi viaţa veşnică. Cu această încredinţare, suntem alături în aceste zile de familia îndurerată și cei dragi, când se despart de vrednicul de pomenire şi iubitul lor părinte.

Sfânta Liturghie și Slujba înmormântării va fi săvârșită, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, de către Episcopul Sorocii, PS Ioan, Vicar mitropolitan, la biserica „Sf. Alexandru Nevski” din  s. Țarigrad, r. Drochia, duminică, 19 iunie 2022, ora 8.00.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
609

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai Înaltpreasfințitul Nicodim a liturghisit la Mănăstirea „Sf. Treime”, Rudi

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (a lăsatului sec de brînză), care se mai numește și a Iertării, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhipiscop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta Liturghie la Mănăstirea „Sf. Treime” din localitatea Rudi, înconjurat de un sobor de slujitori și în prezența maicilor, surorilor și încinătorilor sfîntului așezămînt. După Sfînta Liturghie […]