ÎPS Mitropolit Vladimir a efectuat o vizită de lucru la Mănăstirea „Învierea Domnului” din Chișinău

500

În după amiaza zilei de Marți, 14 iunie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, a întreprins o vizită de lucru la Mănăstirea „Învierea Domnului” din incinta cimitirului „Sf. Lazăr”, mun. Chișinău unde a făcut cunoștință cu lucrările de renovare a picturii ce sunt realizate la moment în Biserica mare a Mănăstirii.

Ierarhul a fost întâmpinat de către Prot. mitr. Nicolae Tudoreanu, chelar și administrator al Sfintei Mănăstiri care, a prezentat mai întâi lucrările de pictură a interiorului bisericii mici, zidită în cinstea „Sf. Lazăr”, lucrări ce au fost finisate acum un an de către pictorul Dl Vasile Sandu împreună cu echipa.

A urmat apoi Biserica mare, zidită în cinstea „Învierii Domnului” unde la moment se realizează curățarea și pregătirea pereților pentru pictură. Ultima dată, această biserică a fost pictată în anul 2004, timp în care din cauza diferitor factori fizici și climatici, s-a ajuns la concluzia că este nevoie de pictat din nou interiorul aceste biserici.

Dl Vasile Sandu, pictor la o vârstă a vieții de 76 de ani, își dorește ca ultima lucrare în calitate de pictor, să fie Biserica „Învierea Domnului” din incinta cimitirului „Sfântul Lazăr” Doina, lucrări ce vor fi realizate cu Ajutorul Bunului Dumnezeu, în decurs de zece luni.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a mulțumit Părintelui Nicolae pentru munca ce o depune în această Mănăstire, dorindu-i ca și în continuare cu aceiași râvnă să continuie lucrurile bune întru Slava Preasfintei Treimi și mărirea Sfintei Bisericii Ortodoxe din Moldova.

La rândul său, Părintele Nicolae, a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru grija ce o poartă de Sfânta biserică, pentru susținerea și încrederea acordată în realizarea lucrurilor mărețe ce au ca scop, zidirea sufletească a omului.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md

DACĂ DORIȚI SĂ  DONAȚI PENTRU PICTURA MĂNĂSTIRII “ÎNVIEREA DOMNULUI” din Chișinău

Rechizitele bancare pentru efectuarea plăţilor în MDL

Banca Beneficiară:
Moldova Agroindbank S.A. Filiala Nr. 18
Chișinău, Moldova

Beneficiar:
IBAN code: MD03AG000000022513547074
C.R.P.H. Comunitatea religioasa ortodoxă „Mănăstirea Învierea Domnului ”
IDNO : 1018620004286

Detalii la nr de telefon: 079212922, Protoiereu Nicolae Tudoreanu, chelar și administrator al Mănăstirii „Învierea Domnului” din Chișinău.


Articole postate de același autor
1629

Nepăsarea și trândăvirea împiedică venirea darurilor lui Dumnezeu la noi

Taina Pocăinței este cea mai mare și cea mai binecuvântată Taină care ne-a fost lăsată și care ne pregătește cel mai  bine pentru ceruri. Niciun păcat de pe pământ nu este de neiertat pentru omul care se va pocăi. Dumnezeu este mulțumit și Se odihnește în omul care se pocăiește, oricât de păcătos ar fi. Pocăința […]