La împlinirea a 135 ani de existenţă, biserica “Minunea Arhanghelului Mihail” din Sărătenii-Vechi a fost resfințită

1059

Marți, 31 octombrie 2017, în ziua pomenirii Sfântului Apostol și Evanghelist Luca, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a fost întâmpinat cu mult drag de către creştinii din s. Sărătenii-Vechi, Teleneşti în frunte cu părintele Paroh Prot. mitr. Marian Boldescu, pentru a săvârşi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica din localitate.

Slujba a început cu sfinţirea bisericii, după care, părintele Marian, care este şi protopop de Teleneşti, a fost decorat cu Ordinul “Meritul bisericesc”, de gr. III, în semn de preţuire a muncii depuse spre întărirea şi propăşirea credinţei în circumscripţia încredinţată.

În cuvântul de învățătură, ÎPS Vladimir a apreciat eforturile pentru restaurarea bisericii, dar și dragostea și stăruința înaintașilor care au contribuit în urmă cu 135 de ani la ridicarea acestui minunat lăcaș de cult.

„An de an, părintele paroh dimpreună cu credincioșii acestei parohii, au lucrat foarte mult ca această biserică să fie renovată. După mai mulți ani de slujire a părintelui Marian ne aflăm aici să sfințim acest locaș și ne bucurăm împreună cu toți ctitorii și binefăcătorii”, a menționat Înaltreasfințitul Părinte Vladimir.

Tot în această zi, Vlădica Vladimir l-a hirotonit diacon pe tânărul teolog Irinarh Galimov, absolvent al Seminarului Teologic din orașul Suceava, primind cu acest prilej cuvintele de felicitare şi sfaturile duhovniceşti ale Mitropolitului.

După slujbă, Vlădica Vladimir a oficiat slujba de sfințire a cantinei sociale “Nika” – aşezământ cu menire socială ce își va desfășura activitatea chiar în curtea bisericii.

Spre final, părintele paroh a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru cinstea pe care a făcut-o clerului şi enoriaşilor din Teleneşti, săvârşind Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, asigurând în continuare pe arhipăstor de supunere fiască şi întru toate ascultare.

La rândul Său, Mitropolitul Vladimir a felicitat enoriaşii cu acest frumos eveniment, mulţumindu-le pentru primirea călduroasă şi îndemnându-i să rămână şi mai departe fideli Sfintei noastre Biserici Ortodoxe.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole Asemănătoare
758

Adunarea Protopopiatului Telenești

Luni, 11 iunie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul “Sfînta Treime” din satul Hirișeni, r. Telenești a avut loc adunarea ordinară a slujitorilor din Protopopiatul Teleneşti. Ședința a fost prezidată de către protoiereul Marian Boldescu, protopopul acestei circumscripții. În această zi cînd biserică cinstește pe Sfîntul […]

Articole postate de același autor
212

Să aibă nume de înger și să fie ateu?!

În urmă cu câțiva ani s-a apropiat de mine un tânăr student. Cu multă șovăială, dar și cu tensiunea lăuntrică a unui căutător plin de pretenții, mi-a declarat că este un ateu, care însă și-ar dori să creadă, dar nu putea. De ani de zile se străduia și căuta, dar fără nici un rezultat. A […]