La împlinirea a 135 ani de existenţă, biserica “Minunea Arhanghelului Mihail” din Sărătenii-Vechi a fost resfințită

1022

Marți, 31 octombrie 2017, în ziua pomenirii Sfântului Apostol și Evanghelist Luca, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a fost întâmpinat cu mult drag de către creştinii din s. Sărătenii-Vechi, Teleneşti în frunte cu părintele Paroh Prot. mitr. Marian Boldescu, pentru a săvârşi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica din localitate.

Slujba a început cu sfinţirea bisericii, după care, părintele Marian, care este şi protopop de Teleneşti, a fost decorat cu Ordinul “Meritul bisericesc”, de gr. III, în semn de preţuire a muncii depuse spre întărirea şi propăşirea credinţei în circumscripţia încredinţată.

În cuvântul de învățătură, ÎPS Vladimir a apreciat eforturile pentru restaurarea bisericii, dar și dragostea și stăruința înaintașilor care au contribuit în urmă cu 135 de ani la ridicarea acestui minunat lăcaș de cult.

„An de an, părintele paroh dimpreună cu credincioșii acestei parohii, au lucrat foarte mult ca această biserică să fie renovată. După mai mulți ani de slujire a părintelui Marian ne aflăm aici să sfințim acest locaș și ne bucurăm împreună cu toți ctitorii și binefăcătorii”, a menționat Înaltreasfințitul Părinte Vladimir.

Tot în această zi, Vlădica Vladimir l-a hirotonit diacon pe tânărul teolog Irinarh Galimov, absolvent al Seminarului Teologic din orașul Suceava, primind cu acest prilej cuvintele de felicitare şi sfaturile duhovniceşti ale Mitropolitului.

După slujbă, Vlădica Vladimir a oficiat slujba de sfințire a cantinei sociale “Nika” – aşezământ cu menire socială ce își va desfășura activitatea chiar în curtea bisericii.

Spre final, părintele paroh a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru cinstea pe care a făcut-o clerului şi enoriaşilor din Teleneşti, săvârşind Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, asigurând în continuare pe arhipăstor de supunere fiască şi întru toate ascultare.

La rândul Său, Mitropolitul Vladimir a felicitat enoriaşii cu acest frumos eveniment, mulţumindu-le pentru primirea călduroasă şi îndemnându-i să rămână şi mai departe fideli Sfintei noastre Biserici Ortodoxe.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole Asemănătoare
917

Adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul Tenenești

Joi, 15 iunie, 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul «Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil» din s. Budăi, r. Telenești, a avut loc ședința administrativă și mărturisirea preoților, convocată de către protoiereul Marian Boldescu, protopopul bisericilor din raionul Telenești. În sfântul locaș s-a săvârşit Sfânta și […]

Articole postate de același autor
2812

A căuta pacea nu e o dovadă de lașitate

Există în viață momente, și nu puține, în care ne enervăm. Și atunci, mai aproape de noi este impulsul de a pune gaz pe foc, decât a dezamorsa situația. Cât e de important în acele clipe să fim făcători de pace! Nu contează dacă este războiul nostru sau nu. A căuta pacea nu e o […]