Mitropolitul Vladimir a sfinţit biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din comuna Cruzești, mun. Chișinău

1605

În Duminica a XIX-a după Cincizecime, 15 octombrie 2017, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Molodva, ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul Acoperământul Maicii Domnului din comuna Cruzești, mun. Chișinău și a sfințit acest sfânt lăcaș.

Din soborul de preoți liturghisitori au făcut parte Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei Moldovei și Protopop al Sectorului I, Chișinău, Prot. mitr. Iurie Zagnat, Protopop al Sectorului IV, Chișinău, parohul Bisericii, Prot. mitr. Vitalie Bruma și preoţi din parohiile învecinate.

La Vohodul mic, pentru truda depusă la lucrările de reparație capitală a bisericii, preotul-paroh Prot. mitr. Vitalie Bruma a fost distins cu dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la rugăciunea domnească – Tatăl Nostru, iar Protoiereul Boris Papuc, parohul bisericii „Tuturor Sfinților care s-au proslăvit pe pământul Moldovei” din Chișinău a fost decorat cu dreptul de a purta mitră.

La momentul potrivit din cadrul Sfintei Liturghii, ÎPS Mitropolit Vladimir l-a hirotonit în treapta de diacon pe tânărul teolog Rodion Storoja, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, România, pe seama parohiei cu hramul Sf. Ierarh Nicolae din Chișinău.

La finalul Serviciului divin a urmat înconjurul bisericii cu citirea Evangheliilor, iar mai târziu a fost oficiat un Tedeum de mulţumire, după care Mitropolitul Vladimir a decorat ctitorii și binefăcătorii lăcașului de cult din Cruzești cu Ordine și Diplome mitropolitane.

În această zi semnificativă pentru credincioșii din Cruzești, răspunsurile liturgice le-a oferit Grupul coral bărbătesc „Gnosis”, condus de teologul Sergiu Crudu.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
2434

Duminica după Botezul Domnului, la Catedrala mitropolitană „Naşterea Domnului” din Chişinău

În Duminica după Botezului Domnului, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al întregii Moldove a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană “Nașterea Domnului” din municipiul Chişinău. Alături de Mitropolit a coliturghisit PS Anatolie, Episcop de Cahul şi Comrat, Prot. mitr. Vadim Cheibaş, secretar mitropolitan şi chelar al Catedralei mitropolitane, precum şi slujitorii sfântului lăcaș. […]