ÎPS PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

677

Sîmbătă, 22 mai 2021, când se face cinstirea Mutării moaștelor Sf. Ierarh Nicolai, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, slujitorii Catedralei Episcopale dimpreună cu credincioșii prezenții au întâmpinat Ierarhul.

În timpul Sfintei Liturghii, au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările și ajutorul ce îl revarsă părintește peste omenire, dar și rugăciuni de laudă către Sf. Ierh. Nicolai.

La sfârșitul Liturghiei, Ierarhul, dimpreună cu slujitorii au săvârșit Tedeum pentru toți cei omagiați și cu hramul casei, care îl cinstesc ca ocrotitor, pe marele făcător de minuni din Mira Lichie, sf. Ierh. Nicolai.

La final, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură desprins din viața Sfântului Ierarh Nicolai, prin care a îndemnat credincioșii să-l cinstească cuviincios pe Sf. Nicolai și să-i ceară ajutorul în orice încercare, căci nu întâmplător i se spune Mare Făcător de Minuni.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa l-a felicitat părintește pe clericul Catedralei, Prot. Nicolai BOIAN, cu ocazia cinstirii sfântului ocrotitor.

De asemenea, ÎPS PETRU, a adresat cuvinte de felicitare tuturor omagiaților, care poartă numele Sf. Nicolai și care îl au ocrotitor al familiilor lor.

Răspunsurile liturgice au fost date armonios de Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Irina VIZITIU-GAJIM.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhid. VENIAMIN (Seculțanu)

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
1385

Circulară cu prilejul Zilei internaționale a Educației și a celor ce activează în acest domeniu

Preasfințiți episcopi, preacuvioși și preacucernici părinți, dragi educatori, învățători și profesori, Biserica și Școala sunt două instituții înrudite ca funcție: este imposibil să slujești în Biserică și să faci abstracție de școală și invers, să faci parte din instituția școlii și să faci abstracție de Biserică. Motivul principal pentru care Biserica și Școala se completeză […]


Foto