Hramul Catedralei Episcopale „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca și al orașului

147

Vineri, 28 august, creștinii ortodocși au celebrat cea mai însemnată și frumoasă sărbătoare consacrată Născătoarei de Dumnezeu – Adormirea Maicii Domnului. La acest praznic mariologic creștinii soroceni consemnează hramul Catedralei Episcopale și al municipiului.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei și paroh al acestui sfânt locaș închinat Maicii Domnului.

Ierarhului Sorocii i-au coliturghisit protoiereul mitrofor Nicolae Craveț, protopop de Soroca și paroh-adjunct al Catedralei episcopale, de asemenea și clerul locașului sfânt.

Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului este un binevenit prilej de bucurie duhovnicească pentru credincioșii soroceni. Catedrala orașului care poartă ca hram această sărbătoare închinată Maicii Domnului, ultimul praznic împărătesc din acest an bisericesc, invită la rugăciune pe binecredincioși, pentru a aduce laudă și cinstire, prin prezența lor, Celei prin care a venit mântuirea, născându-L pe Hristos Domnul”, a menționat în rostirea predicatorială, PS Ioan.

După Liturghie a fost săvârșit un Te Deum, iar mai apoi, Episcopul Ioan i-a felicitat pe creștinii Sorocii cu prilejul hramului Catedralei, dar și al municipiului, care aniversează 521 ani de la prima atestare documentară.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
767

O preoteasă cu opt copii are nevoie de sprijin pentru a i se salva viața

Cu binecuvântarea și la îndemnul ÎPS Mitropolit Vladimir rugăm lumea de bună credință să fie alături de o preoteasă din municipiul Chișinău, mamă a opt copii minori. Doamna preoteasă în vârstă de 38 de ani a fost diagnosticată cu o forma agresivă de cancer la organele interne. Astăzi a fost internată într-un spital de peste […]