ÎPS Mitropolit Vladimir a vizitat Mănăstirea „Sf. Ap. Petru și Pavel” din or. Bender și biserica „Sf. Mc. Tatiana” din or. Tiraspol

188

Vineri, 23 septembrie 2022, după sfințirea Prestolului bisericii „Cuviosul Paisie Velicicovski” s. Chițcani, r. Slobozia din cadrul Eparhiei de Tiraspol și Dubăsari, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a efectuat o vizită Arhipăstorească la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din or. Bender unde a oficiat un Te-deum de sănătate după care s-a deplasat la biserica „Sfânta Muceniță Tatiana” din or. Tiraspol.

Mitropolitul Vladimir a fost însoțit de către Înaltpreasfințitul Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, Înaltpreasfințitul Marchel, Arhiepiscop de Bălți și Fălești, Prot. mitr. Andrei Dănilescu, Protopop de Slobozia.

În cadrul vizitei, Înaltpreasfinția Sa a fost familiarizat cu activitățile și reușitele mănăstirii și a decorat cu medalii pe ctitorii principali ai Sfintei Mănăstiri.

A urmai apoi deplasarea în orașul Tiraspol unde Ierarhii au vizitat noua biserică construită în cinstea „Sf. Mc. Tatiana” din cadru campusului UPS. T. G. Șevcenco.

Întâistătătorul a mulțumit Maicii Starețe, Egumena Elizaveta (Vasilache) și Preoților pentru munca spirituală și fizică ce o desfășoară spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova încurajându-i ca și în continuare cu aceeași râvnă și dragoste de cele sfinte să muncească în via Domnului pentru mântuirea sufletului lor și a celor pe care îi păstoresc.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
511

ÎPS Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni și PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan le-a fost conferit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Orhei

În cadrul manifestărilor dedicate Hramului municipiului Orhei, eveniment ce a avut loc luni 8 noiembrie, le-a fost conferit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Orhei, Înaltpreasfințitului Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni și Preasfințitului Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, în semn de înaltă prețuire pentru contribuția esențială […]


Foto