ÎPS Mitropolit Vladimir a sfințit prestolul bisericii din s. Merenii Noi, r. Anenii Noi

1887

În ziua pomenirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul enoriașilor parohiei cu hramul „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din s. Merenii Noi, r. Anenii Noi.

Alături de Înalpreasfinția Sa au înălțat rugăciuni Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan, Prot. mitr. Igor Chelea, protopop de Anenii Noi, Prot. Vitalie Manoli, parohul bisericii din Merenii Noi și un sobor impunător de slujitori.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Vlădica Vladimir a săvârșit slujba de sfințire a prestolului.

În timpul serviciului divin, părintele paroh Prot. Vitalie Manoli a fost decorat de către Arhipăstor cu dreptul de purta paliță și cruce cu pietre scumpe, în semn de recunoștină pentru activitatea sârguincioasă și pentru munca depusă cu multă osârdie la înălțarea bisericii din Merenii Noi.

Tot astăzi, mai mulți enoriași fideli și susținători ai parohiei Merenii Noi s-au învrednicit din partea Ierarhului de medalii și diplome mitropolitane,

După Serviciul divin a fost oficiat un Tedeum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu peste comunitate, pentru sănătatea ctitorilor şi binefăcătorilor care sprijină mereu sfântului locaş.

Adresându-se poporului dreptmăritor, cu un cuvânt duhovnicesc și de felicitare, ÎPS Vladimir a îndemnat creștinii să culeagă neprețuitele mărgăritare din exemplul vieții Sfântului Mare Mucenic Dimitrie și să se bucure din plin duhovnicește de această mare sărbătoare.

La rândul său, părintele paroh i-a mulțumit Chiriarhului pentru tot sprijinul și tot cuvântul cel bun, îndreptat către inimile tuturor dreptmăritorilor creștini.

Către final, binecuvântând credincioșii, Vlădica Vladimir a dăruit tuturor celor prezenți, spre amintirea acestei zile, cărți de rugăciuni și iconițe.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole Asemănătoare
2021

La Anenii Noi a avut loc a II-a ediție a concursului raional la Religie cu genericul ,,Personalităâi creștine – Virtuți și sfințenie“

Joi, 20 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu“ din orașul Anenii Noi a găzduit a II-a ediție a concursului raional la Religie cu genericul ,,Personalităţi creștine – Virtuți și sfințenie“. Acest concurs a fost organizat de către Direcția Educație în parteneriat cu protopopiatul Anenii Noi . Anul acesta s-au înscris în concurs […]

Articole postate de același autor
1542

Duminica orbului din naștere la Mănăstirea Suruceni

“Din veac nu s-a auzit să fi deschis cineva ochii unui orb din naştere. De n-ar fi acesta de la Dumnezeu, n-ar putea să facă nimic.” – Acest om simplu, învăţându-i pe învăţătorii cei mincinoşi, care sunt cei pe care îi ascultă Dumnezeu şi care sunt cei pe care nu-i ascultă El, strigă acum cu […]