ÎPS Mitropolit Vladimir a sfințit prestolul bisericii din s. Merenii Noi, r. Anenii Noi

1659

În ziua pomenirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul enoriașilor parohiei cu hramul „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din s. Merenii Noi, r. Anenii Noi.

Alături de Înalpreasfinția Sa au înălțat rugăciuni Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan, Prot. mitr. Igor Chelea, protopop de Anenii Noi, Prot. Vitalie Manoli, parohul bisericii din Merenii Noi și un sobor impunător de slujitori.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Vlădica Vladimir a săvârșit slujba de sfințire a prestolului.

În timpul serviciului divin, părintele paroh Prot. Vitalie Manoli a fost decorat de către Arhipăstor cu dreptul de purta paliță și cruce cu pietre scumpe, în semn de recunoștină pentru activitatea sârguincioasă și pentru munca depusă cu multă osârdie la înălțarea bisericii din Merenii Noi.

Tot astăzi, mai mulți enoriași fideli și susținători ai parohiei Merenii Noi s-au învrednicit din partea Ierarhului de medalii și diplome mitropolitane,

După Serviciul divin a fost oficiat un Tedeum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu peste comunitate, pentru sănătatea ctitorilor şi binefăcătorilor care sprijină mereu sfântului locaş.

Adresându-se poporului dreptmăritor, cu un cuvânt duhovnicesc și de felicitare, ÎPS Vladimir a îndemnat creștinii să culeagă neprețuitele mărgăritare din exemplul vieții Sfântului Mare Mucenic Dimitrie și să se bucure din plin duhovnicește de această mare sărbătoare.

La rândul său, părintele paroh i-a mulțumit Chiriarhului pentru tot sprijinul și tot cuvântul cel bun, îndreptat către inimile tuturor dreptmăritorilor creștini.

Către final, binecuvântând credincioșii, Vlădica Vladimir a dăruit tuturor celor prezenți, spre amintirea acestei zile, cărți de rugăciuni și iconițe.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole Asemănătoare
1586

ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit slujba de sfințire a Castelului Mimi și de binecuvântare a vinului Pastoral

Luni, 10 aprilie, ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a săvârșit slujba de sfințire a Castelului Mimi și de binecuvântare a vinului Pastoral, în preajma praznicului Învierii Domnului. Alături de Mitropolit s-au rugat PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și un sobor de preoți și diaconi. […]

Articole postate de același autor
5577

Nimic nu ne ţine în viaţă din faptele noastre, ci numai mila şi iubirea lui Dumnezeu

Fericiţi cei blânzi, că aceia vor moşteni pământul! Nu este vorba de a moşteni pământul acesta lumesc. Aici, cei duri, cei fără scrupule moştenesc pământul! Ei sunt oamenii care conduc, ei sunt oamenii care au în mâna lor frâul, cuţitul şi pâinea, averea şi puterea. Moştenirea pământului pentru cei blânzi este alta. La sfârşitul lumii, […]


Foto