ÎPS Mitropolit Vladimir a sfințit prestolul bisericii din s. Merenii Noi, r. Anenii Noi

1220

În ziua pomenirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul enoriașilor parohiei cu hramul „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din s. Merenii Noi, r. Anenii Noi.

Alături de Înalpreasfinția Sa au înălțat rugăciuni Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan, Prot. mitr. Igor Chelea, protopop de Anenii Noi, Prot. Vitalie Manoli, parohul bisericii din Merenii Noi și un sobor impunător de slujitori.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Vlădica Vladimir a săvârșit slujba de sfințire a prestolului.

În timpul serviciului divin, părintele paroh Prot. Vitalie Manoli a fost decorat de către Arhipăstor cu dreptul de purta paliță și cruce cu pietre scumpe, în semn de recunoștină pentru activitatea sârguincioasă și pentru munca depusă cu multă osârdie la înălțarea bisericii din Merenii Noi.

Tot astăzi, mai mulți enoriași fideli și susținători ai parohiei Merenii Noi s-au învrednicit din partea Ierarhului de medalii și diplome mitropolitane,

După Serviciul divin a fost oficiat un Tedeum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu peste comunitate, pentru sănătatea ctitorilor şi binefăcătorilor care sprijină mereu sfântului locaş.

Adresându-se poporului dreptmăritor, cu un cuvânt duhovnicesc și de felicitare, ÎPS Vladimir a îndemnat creștinii să culeagă neprețuitele mărgăritare din exemplul vieții Sfântului Mare Mucenic Dimitrie și să se bucure din plin duhovnicește de această mare sărbătoare.

La rândul său, părintele paroh i-a mulțumit Chiriarhului pentru tot sprijinul și tot cuvântul cel bun, îndreptat către inimile tuturor dreptmăritorilor creștini.

Către final, binecuvântând credincioșii, Vlădica Vladimir a dăruit tuturor celor prezenți, spre amintirea acestei zile, cărți de rugăciuni și iconițe.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole Asemănătoare
1109

Rugăciune și mulțumire la patru decenii de slujire sacerdotală a ÎPS Mitropolit Vladimir

Duminica a patra după Paști, zi care a coincis cu sărbătoarea „Mutării moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae” a fost una de o deosebită încărcătură duhovnicească pentru credincioşii din s. Maximovca, r. Anenii Noi, unde s-a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, Înaltpreasfinția Sa Mitropolitul Vladimir marcând în această zi patru decenii […]

Articole postate de același autor
7032

Închipuie-ți să ai avocat pe Maica Domnului!

„E mai scumpă dragostea Maicii Domnului faţă de noi decât toată averea, toate rangurile, toată sănătatea şi tot ce este pe pământ de mare preţ. Amin! Închipuie-ți să ai avocat pe Maica Domnului! Eu vi-l recomand.” Părintele Ioan Iovan Sursa: Predica audio A005T001 – Pr. Ioan Iovan despre Sfântul Tarasie, Arhiepiscopul Constantinopolului http://citateortodoxe.ro/