La Anenii Noi a avut loc a II-a ediție a concursului raional la Religie cu genericul ,,Personalităâi creștine – Virtuți și sfințenie“

1316

Joi, 20 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu“ din orașul Anenii Noi a găzduit a II-a ediție a concursului raional la Religie cu genericul ,,Personalităţi creștine – Virtuți și sfințenie“.

Acest concurs a fost organizat de către Direcția Educație în parteneriat cu protopopiatul Anenii Noi . Anul acesta s-au înscris în concurs 8 echipe participante :

„ Voievozii” – IPLT „ Mihai Eminescu ” orașul Anenii Noi

,, Îngerașii ” – IÎLT „I. Creangă ” satul Hârbovăț

„ Dragoste Creștină” – IPLT „ E. Nicula ” satul Mereni

„ Apărătorii ” – IPG Botnărești

„ Făgăduința ” – IPG „ Luceafărul ” satul Delacău

„ Mironosițele ”- IPG „ I. Creangă ” satul Țânțăreni

„ Mironosițele ”- IPG Speia

„ Petale de lumină ” – IPG Merenii Noi

Fiecare echipă participantă fiind însoțiți de profesorii formatori și preoții din localitate. Conform regulamentului echipele au participat la următoarele probe de concurs :

Proba de poezie creștină – creație proprie.
Proba de interpretare vocală – piesă muzicală cu tematică creștină ( slăvire , priceastnă , rugăciuni , secvențe liturgice din repertoriu compozitorilor : Al. Cristea , M. Berezovschi , G. Muzicescu , sau piese a căror versuri aparțin poetului Alexei Mateevici .
Proba de desen „ Pamântul –creația lui Dumnezeu ”.
Juriul a fost reprezentat de dna Tatiana Ceban, șef secție politici educaționale și management Direcția Educație , dna Marina Ciur, specialist principal secția politici educaționale și management Direcția Educație, protoiereul Igor Chelea, protopop de Anenii Noi, Protoiereul Alexei Boenciuc, metodist responabil de predarea religiei protopopiatul Anenii Noi.

De asemenea ne-am bucurat să îi avem ca oaspeți pe dna Olga Bogovic , consilier raional , care a venit cu un cuvânt de susținere și apreciere argumentând necesitatea continuității și valorificarea credinței fără de care nu poate exista o națiune.

Cu un cuvânt de susținere s-a adresat și dna Victoria Borisov , directorul Liceului Teoretic „ Mihai Eminescu ” orașul Anenii Noi , ( gazda evenimentului ) menționând că valorile noastre naționale merită de a fi promovate și transmise ca pe o moștenire generațiilor viitoare .

La toate probele de concurs copiii au fost foarte activi demostrându-și măiestria, creativitatea și ingeniozitatea atât prin poezie cât și prin cântec și desen .

La finele concursului prot. Alexei Boenciuc a mulțumit reprezentanților DE Anenii Noi pentru implicare și susținere în desfășurarea concursului cât și doamnei V. Borisov director ul L.T. „ M. Eminescu ” Anenii Noi pentru primirea caldă , deschidere spre colaborare și susținere , deasemenea a adus mulțumiri părintelui protopop prot. Igor Chelea, formatorilor echipelor participante, preoților participanți cât și tuturor elevilor care au participat în cadrul acestui concurs .

Protopopiatul Anenii Noi, mitropolia.md


Articole Asemănătoare
1204

ÎPS Mitropolit Vladimir a sfințit prestolul bisericii din s. Merenii Noi, r. Anenii Noi

În ziua pomenirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul enoriașilor parohiei cu hramul „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din s. Merenii Noi, r. Anenii Noi. Alături de Înalpreasfinția Sa au înălțat rugăciuni Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan, Prot. mitr. Igor Chelea, protopop de Anenii […]

Articole postate de același autor
1290

Evoluția bisericii și relațiile cu statul de la declararea independenței Republicii Moldova

  Creștinismul constituie un simbol al identității noastre etnice și religioase. Cu certitudine putem afirma că ne-am născut creștini, fiind încreștinați încă din veacul apostolic de căte un ucenic direct al Mântuitorului – Sfântul Apostol Andrei. Așezarea geografică între Prut și Nistru este factorul ce a favorizat opera de creștinare și de menținere a credinței […]