La Anenii Noi a avut loc a II-a ediție a concursului raional la Religie cu genericul ,,Personalităâi creștine – Virtuți și sfințenie“

1487

Joi, 20 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu“ din orașul Anenii Noi a găzduit a II-a ediție a concursului raional la Religie cu genericul ,,Personalităţi creștine – Virtuți și sfințenie“.

Acest concurs a fost organizat de către Direcția Educație în parteneriat cu protopopiatul Anenii Noi . Anul acesta s-au înscris în concurs 8 echipe participante :

„ Voievozii” – IPLT „ Mihai Eminescu ” orașul Anenii Noi

,, Îngerașii ” – IÎLT „I. Creangă ” satul Hârbovăț

„ Dragoste Creștină” – IPLT „ E. Nicula ” satul Mereni

„ Apărătorii ” – IPG Botnărești

„ Făgăduința ” – IPG „ Luceafărul ” satul Delacău

„ Mironosițele ”- IPG „ I. Creangă ” satul Țânțăreni

„ Mironosițele ”- IPG Speia

„ Petale de lumină ” – IPG Merenii Noi

Fiecare echipă participantă fiind însoțiți de profesorii formatori și preoții din localitate. Conform regulamentului echipele au participat la următoarele probe de concurs :

Proba de poezie creștină – creație proprie.
Proba de interpretare vocală – piesă muzicală cu tematică creștină ( slăvire , priceastnă , rugăciuni , secvențe liturgice din repertoriu compozitorilor : Al. Cristea , M. Berezovschi , G. Muzicescu , sau piese a căror versuri aparțin poetului Alexei Mateevici .
Proba de desen „ Pamântul –creația lui Dumnezeu ”.
Juriul a fost reprezentat de dna Tatiana Ceban, șef secție politici educaționale și management Direcția Educație , dna Marina Ciur, specialist principal secția politici educaționale și management Direcția Educație, protoiereul Igor Chelea, protopop de Anenii Noi, Protoiereul Alexei Boenciuc, metodist responabil de predarea religiei protopopiatul Anenii Noi.

De asemenea ne-am bucurat să îi avem ca oaspeți pe dna Olga Bogovic , consilier raional , care a venit cu un cuvânt de susținere și apreciere argumentând necesitatea continuității și valorificarea credinței fără de care nu poate exista o națiune.

Cu un cuvânt de susținere s-a adresat și dna Victoria Borisov , directorul Liceului Teoretic „ Mihai Eminescu ” orașul Anenii Noi , ( gazda evenimentului ) menționând că valorile noastre naționale merită de a fi promovate și transmise ca pe o moștenire generațiilor viitoare .

La toate probele de concurs copiii au fost foarte activi demostrându-și măiestria, creativitatea și ingeniozitatea atât prin poezie cât și prin cântec și desen .

La finele concursului prot. Alexei Boenciuc a mulțumit reprezentanților DE Anenii Noi pentru implicare și susținere în desfășurarea concursului cât și doamnei V. Borisov director ul L.T. „ M. Eminescu ” Anenii Noi pentru primirea caldă , deschidere spre colaborare și susținere , deasemenea a adus mulțumiri părintelui protopop prot. Igor Chelea, formatorilor echipelor participante, preoților participanți cât și tuturor elevilor care au participat în cadrul acestui concurs .

Protopopiatul Anenii Noi, mitropolia.md


Articole Asemănătoare
1279

Rugăciune și mulțumire la patru decenii de slujire sacerdotală a ÎPS Mitropolit Vladimir

Duminica a patra după Paști, zi care a coincis cu sărbătoarea „Mutării moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae” a fost una de o deosebită încărcătură duhovnicească pentru credincioşii din s. Maximovca, r. Anenii Noi, unde s-a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, Înaltpreasfinția Sa Mitropolitul Vladimir marcând în această zi patru decenii […]

Articole postate de același autor
4394

„Cred, deci exist!”

Motto:„Pentru cel care nu crede nu am nici un argument. Pentru cel ce vrea să creadă am un million de argumente.” Argumentele sunt mormântul credinţei. Dar credinţa este toată puterea argumentelor. Numai necredinţa are argumente. Credinţa nu poate avea. Credinţa are certitudini şi convingeri. Are uimire şi teamă. Are suspin şi dor. Are nădejde şi […]


Foto