Întâlnirea tinerilor la Școala de vara de pe lângă mănăstirile Hîrbovăț, Răciula și Frumoasa

1564

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Petru, Arhiepiscop de Ungheni si Nisporeni, în perioada 9 – 11 august 2021, la Mănăstirea Hîrbovăț se desfășoară, la a III-a ediție, Școala de vara pentru tineri, tema de discuție în acest an este: Care sunt prioritățile în începerea vieții de familie.

Activitatea este ghidată de Preot Vadim Corostinschi, Președintele Sectorului Eparhial Activitate Pastorală Pentru Tineret, iar la discuție au participat Arh. Spiridon, Starețul Mănăstirii Hîrbovăț, Arh. Spiridon, Mănăstirea Veverița, Preot Ioan din Elveția și Preot Ghenadie din Irlanda.

Activitățile din ziua a doua au început cu participarea tinerilor la Sfânta Liturghie, după care Arh. Damaschin, viețuitor al Mănăstirii Hîrbovăț, a răspuns la întrebările tinerilor.

Această zi a mai fost remarcată prin doua vizite la Mănăstirea Răciula și Mănăstirea Frumoasa. Aici, participanților li s-au povestit din viața și istoria mănăstirilor și au vizitat și muzeele lor, care prezintă istoria neamului nostru cu tradițiile și obiceiurile lăsate prin cărți și articole de artizanat.

La Mănăstirea Frumoasa, tinerii au fost întâmpinați de Preacuvioasa Benedicta, Stareța mănăstirii, care a venit cu sfaturi și povețe pentru tineri în formarea unui viitor bun și aproape de Dumnezeu.

În ultima zi, cu drag de cele experimentate tinerii s-au îndreptat spre casele lor, rămânând cu noi impresii despre locurile pitorești ale așezămintelor monastice din Moldova și traiul oamenilor care și-au dedicat viața lui Hristos.

Ca organizatori și din numele tinerilor participanți, dorim să mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect duhovnicesc - Școala de vară de pe lângă mănăstirile Hîrbovăț, Răciula și Frumoasa.

Sursa: atosmd.club


Articole postate de același autor
507

Reportaj de suflet: Crăciunul altfel, la Mănăstirea „Marta și Maria”

La mănăstirea „Sfintele Femei Mironosițe Marta și Maria”, Crăciunul se sărbătorește la 7 ianuarie. În această perioadă, maicile de aici țin post în continuare, se roagă și lucrează în atelierele și în ferma mănăstirii. Jurnaliștii de la „Moldova gândește” au petrecut o zi la mănăstire, încercând să surprindă activitățile zilnice ale maicilor, în preajma marii […]