Copil salvat de la moarte prin rugăciunea unei prostituate

4862

O mamă văduvă era internată într-un spital cu copilul său de numai doi ani, care era pe moarte din cauza leucemiei. Durerea femeii era imensă, pentru că deja pierduse alți doi copii, iar acum vedea cum îl pierde și pe ultimul, al treilea vlăstar al ei. Cu cât treceau orele, cu atâta creștea și deznădejdea mamei.

Era ora 02.00 noaptea când, cu totul neașteptat, a trecut prin salon directorul secției, să vadă o fetiță aflată alături. Ca încurajare, l-a consultat și pe copilul acela de doi ani al mamei neconsolate. I-a spus:

‒ Îmi pare foarte rău, doamna mea. Mai bine este să iei copilul și să pleacați acasă, pentru ca el măcar să moară liniștit în brațele tale.

Cum a auzit lucrurile acestea din gura medicului, sărmana mamă a izbucnit în hohote de plâns, a înfășurat copilul într-o cuvertură, l-a strâns în brațe și a plecat fugind.

Pe stradă, pretutindeni era pustietate și liniște. Traficul se oprise. La o curbă a drumului, mama a văzut dintr-odată o tânără femeie, de aproximativ 30 ani care tocmai își terminase „serviciul” de moravuriușoare, deoarece era o prostituată. Cum a ajuns în fața ei, mama disperată, care nu mai știa ce face, a oprit-o și i-a dat cu forța copilul să-l țină în brațe. În același timp, a căzut la picioarele ei și a strigat: „Vindecă pe copilul meu! Vindecă pe copilul meu...!”.

Tânăra de moravuri ușoare s-a pierdut cu firea. Era o simplă păcătoasă, scufundată în mocirla desfrânării. Ce putea ea să facă pentru copil?... La picioarele ei o mamă, în brațele ei un copil ce se stingea. Îl vedea că este pe moarte. Și-a ridicat ochii spre cer și a spus cu voce tare:

‒ Ce rugăciune să fac acum, Dumnezeul meu? Eu sunt păcătoasă, eu sunt desfrânată! Doar ce mi-am terminat „treaba”. Doamne, dacă nu mă asculți pe mine – și nu mă vei auzi, desigur, pentru că sunt păcătoasă –, ascultă măcar pe această mamă îndurerată!

În acel moment s-a întâmplat minunea! A coborât o lumină din cer și copilul și-a deschis ochii, strigând:

‒ Mămica mea!

Copil și-a întins mâinile îmbrățișând tânăra femeie, deoarece credea că aceasta era mama lui.

‒  Iată, ia-ți înapoi copilul. Dumnezeu s-a milostivit și a făcut o minune!

Dumnezeu a auzit rugăciunea unei păcătoase, a unei desfrânate, și nu a mamei! Acest lucru a zdruncinat „apele” stătătoare din sufletul femeii păcătoase, încât cu zdrobire de inimă și pocăință, cu spovedanie, și-a schimbat pentru totdeauna întunericul păcatului cu noua viață luminoasă în Hristos. Slavă Numelui Tău, Doamne!

Traducere și adaptare: Elisei Roncea
Sursa:

Articolul Precedent
Articole Asemănătoare
2540

Nicoleta are nevoie de noi

E foarte greu să-ți păstrezi inima calmă atunci când vizitezi Secția oncohematologie, pacienți în stare gravă, pacienți noi … Iată că vrem să vă facem cunoștință cu înca o luptătoare, o fată ce luptă pentru a trăi … Nicoleta Negrescu de 14 ani, diagnoza – Leucemie Acută PROMEILOCITARA M4, sunt doi copii în familie, ea […]

    Articole postate de același autor
    3416

    La Reşedinţa Patriarhală de la Mănăstirea Danilov a avut loc o întrevedere între Patriarhul Rusiei şi Patriarhul României

    MOSCOVA, 03 decembrie 2017 – Duminică după amiază a avut loc o întâlnire între Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii şi Patriarhul Daniel al României. Întrevederea s-a desfăşurat în Sala Tronului din Reşedinţa Patriarhală de la Mănăstirea Sfântul Daniil (Danilov). Alături de Părintele Patriarh Daniel, din partea Bisericii Ortodoxe Române au participat: IPS Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul […]