A avut loc Drumul Crucii al creștinilor din blagocinia Râșcani la Mănăstirea Nicoreni

521

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, pentru al 9-lea an consecutiv, în perioada postului „Adormirii Maicii Domnului” creștinii din câteva parohii din blagocinia Râșcani au organizat pe 22 august un pelerinaj la mănăstirea Sf. Prooroc Ilie din satul Nicoreni.

Pelerinajul a început cu un Acatist și Tedeum de sănătate și ajutor pelerinilor în călătorie, săvârșit în bisericile parohiilor implicate. Ulterior, În sunetelor dangătelor de clopote, toți au purces la drum, pe jos, purtând iconițe în mâini și pe Hristos în suflet.

Pelerinajul, fiind o înnoire și îmbogățire a vieții spirituale, a fost însoțit de cântări de slavă și de sunetul de toacă.

Ne bucurăm că și în acest an, la pelerinaj au participat mulți tineri, dornici să aducă jertfă plăcută Domnului. De fapt, pelerinajul organizat a avut drept scop apropierea tinerilor de Domnul, prin Sf. Biserică, pentru a le altoi valorile morale atât de necesare în această perioadă zbuciumată.

Odată cu lăsarea serii, ajunși în preajma mănăstirii, creștinii au făcut un popas de cântări și rugăciuni. După care au fost întâmpinați de călugării din mănăstire, fiind săvârșit un Tedeum.

Rugăciunile săvârșite în soborul mănăstirii au începutul la ora 23:00, cuprinzând: Sfințirea Mică a Apei, Mezonoptica, Rugăciunile de dimineață, Ceasurile, apogeul fiind Sfânta și Dumnezeiască Liturghie oficiata de un sobor de preoți în frunte cu blagocinul bisericilor din raionul Rîșcani Prot. Teodor Domnița. În timpul Sfintei Liturghii mulți creștini s-au învrednicit de a se împărtăși cu Trupul și Sângele lui Hristos.

După încheierea Liturghiei, creștinii s-au închinat, au luat binecuvântare și s-au înapoiat la casele lor.

Sursa: ortodox.md


Articole postate de același autor
968

Reacțiile impulsive la comportamentul necuvenit al copiilor și efectele lor pe termen lung

Reacţia impulsivă este tentantă pe termen scurt, dar nu este o soluție pe termen lung. Reacţia impulsivă este legată, de obicei, de curmarea unui comportament pe care nu vrem să îl mai vedem în perioada următoare, dar nu îi învaţă deprinderi, compor­tamente sau virtuţi pe care vrem să le vedem pe termen lung. Felul cum reacţionăm […]