Pâine și produse de patiserie oferite gratuit persoanelor nevoiașe din Chișinău

391

Odată cu începutul Postului Mare, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, la Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” de la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Capitală, a demarat un nou proiect social în susținerea persoanelor social-vulnerabile, intitulat „Pâinea noastră cea de toate zilele”.

Astfel, peste 100 de pachete cu pâine și alte produse de patiserie sunt oferite gratuit săptămânal la zeci de familii și persoane aflate în dificultate din municipiul Chișinău, care trăiesc la limita existenței.

„Avem zeci de persoane beneficiare ale Centrului Social-Misionar, mame singure cu mulți copii, bătrâni neajutorați, familii sărace și fără posibilități, care în urma crizei generate de pandemia actuală ajung în situația că nu își permit să procure în anumite zile nici măcar o pâine, întrucât au un venit lunar foarte mic sau alții din cauza că au rămas fără un loc de muncă”, a declarat Coordonatorul Proiectului social „Pâinea noastră cea de toate zilele”, Dl Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM.

Proiectul se realizează cu susținerea permanentă a Parohiei „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din s. Ulmu, r. Ialoveni și a Companiei Brodețchi din or. Orhei.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate

Sursa: mitropolia.md

 


Articole postate de același autor
858

Mitropolitul Vladimir a emis o circulară legată de Paștele Blajinilor

Paștele Blajinilor este momentul în care credincioșii noștri își pomenesc rudeniile trecute la Domnul, merg la cimitir și aduc cu ei, ouă roșii, cozonac și pomeni.  În contextul special din acest an, sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a fost nevoit să amâne evenimentul (care în mod tradițional era desfășurat la o săptămână după Paști) pentru […]